Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι και επίσημα ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο νέος προπονητής των «τρικολόρ» τόνισε, κατά την επίσημη παρουσίασή του, ότι ήταν γραμμένο στα βάθη της καρδιάς του να αναλάβει κάποια στιγμή την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Αγαπώ πολύ αυτή τη φανέλα, με το μπλε, άσπρο και κόκκινο χρώμα. Είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην καριέρα μου. Είναι πραγματική απόλαυση να βρίσκομαι μέσα σε αυτό το περιβάλλον», τόνισε αρχικά ο πρώην προπονητής της Μαρσέιγ, και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να γίνω ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας ήταν γραμμένο στα βάθη της καρδιάς μου. Εάν δεν καταφέρω να οδηγήσω τη Γαλλία στην τελική φάση του Μουντιάλ, θα αφήσω τη θέση μου.
Παίρνω τη θέση του Λοράν Μπλαν έχοντας μεγάλο σεβασμό προς τον προκάτοχό μου».

Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, ξεκαθάρισε πως ο 43χρονος τεχνικός ήταν η μόνη επιλογή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «τρικολόρ» μετά την αποχώρηση του Λοράν Μπλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπήρχε κανένα Plan B. Δεν είχαμε έρθει σε επικοινωνία με κανέναν άλλο προπονητή. Γιατί αυτόν; Λόγω της εμπειρίας του, των επιτευγμάτων του και της αξιοθαύμαστης καριέρας του’, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης