Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε η ΟΥΕΦΑ τον τερματοφύλακα της Τουρκίας, Βολκάν Ντεμιρέλ και με μία τον προπονητή της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ και τον προπονητή της Αυστρίας, Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ.

Ο Τούρκος γκολκίπερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Πέτερ Φρόιντφελντ στο παιχνίδι με την Τσεχία, καθώς απώθησε τον Γιάν Κόλερ. Έτσι, η Τουρκία θα παίξει απέναντι στην Κροατία χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της, ενώ αν προκριθεί στον ημιτελικό θα στερηθεί και πάλι των υπηρεσιών του Βολκάν. Με αυτά τα δεδομένα, ο προπονητής των γειτώνων, Φατίχ Τερίμ, αναμένεται να εμπιστευτεί τη φανέλα με το No. 1 στον Ρουστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την Τουρκία και η Γερμανία συνεχίζει στο τουρνουά με απώλειες. Ο προπονητής της, Γιόακιμ Λεβ, τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, λόγω του λεκτικού διαπληκτισμού του με τον ομόλογό του στην Αυστρία,  Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ. Αυτό σημαίνει ότι τα “πάντσερ” θα αγωνιστούν χωρίς τον προπονητή τους, κόντρα στην Πορτογαλία. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον προπονητή της Αυστρίας, ο οποίος θα την εκτίσει στο επόμενο επίσημο παιχνίδι της ομάδας του, αφού η συνδιοργανώτρια αποκλείστηκε από το Euro 2008.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης