Κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, επικρατώντας 3-2 των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ στο ημίχρονο είχε βρεθεί να χάνει με 2-0.

Οι Αμερικάνοι προηγήθηκαν με τα γκολ των Dempsey στο 10’ και Donovan στο 27’, αλλά στα δεύτερο μέρος η Βραζιλία επέβαλε το ρυθμό της στο «Ellis Park» και έφτασε στη νίκη με γκολ των Luis Fabiano (46’, 74’) και Lucio (84’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αμερική παρουσιάστηκε, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και σφικτή μεσαία γραμμή, σαν το αουτσάιντερ, αλλά αιφνιδίασε τη Βραζιλία, η οποία βρήκε απέναντί της ένα πολύ καλό Howard. Στο 13’ ο Robinho και στο 25’ ο Felipe Melo δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Αμερικάνο πορτιέρο και έτσι οι ΗΠΑ στο 27’ μπόρεσαν να προηγηθούν με 2-0.

Στο 10’ η Αμερική πέτυχε το 1-0 με σουτ που επιχείρησε ο Dempsey, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 27’, όταν σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Donovan βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα του Julio Cesar.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο και στο 46’ κατάφερε να μειώσει σε 2-1, με τον Luis Fabiano. Η «σελεσάο» ανέβασε το ρυθμό της στη συνέχεια και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 61′,  σε σέντρα του Robinho, ο Kaka έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να περνά τη γραμμή, αλλά ο Howard με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 74′ ήρθε η ισοφάριση με τον Luis Fabiano και πάλι, ο οποίος σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά, αφού πριν από κοντά ο Robinho σημάδεψε το δοκάρι.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 84′ με τον αρχηγό. Ο Elano εκτέλεσε κόρνερ και ο Lucio με κεφαλιά έκανε το 3-2, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του στον τελικό, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Καμερουνέζου άσου Mark Vivien Foe.

Κίτρινες κάρτες: Bocanegra – Felipe Melo, Andre Santos, Lucio

ΗΠΑ (Bob Bradley): Howard, Spector, Onyewu, Bocanegra, DeMerit, Clark (87’ Casey), Feilhaber (75’ Kljestan), Dempsey, Davis, Donovan, Altidore (75’ Bornstein).

Βραζιλία (Carlos Dunga): Julio Cesar, Maicon, Lucio, Luisao, Andre Santos (65’ Dani Alves), Gilberto Silva, Felipe Melo, Ramires (65’ Elano), Kaka, Robinho, Luis Fabiano.

Οι τελικοί

Ι. ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ 1992  

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 3-1  

ΙΙ. ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ 1995  

Δανία-Αργεντινή 2-0  

III. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 1997  

Βραζιλία-Αυστραλία 6-0  

IV. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 1999  

Μεξικό-Βραζιλία 4-3  

V. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2001  

Γαλλία-Ιαπωνία 1-0  

VI. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2003  

Γαλλία-Καμερούν 1-0 (παράταση)  

VII. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2005  

Βραζιλία-Αργεντινή 4-1  

VIΙI. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2009  

Βραζιλία-ΗΠΑ 3-2

(Πρώτη καταχώρηση: 28 Ιουνίου 2009, 23:41)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης