Για το όραμα που είχε ΑΕΚ και έμεινε ανεκπλήρωτο μίλησε ο Κώστας Οικονομάκης στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος για πρώτη φορά στη 12χρονη καριέρα του είδε την πόρτα της εξόδου, καθώς απομακρύνθηκε από τον πάγκο της «Ένωσης», τόνισε ότι τον «πρόλαβαν οι εξελίξεις».

«Η ΑΕΚ με την τεράστια ιστορία που έχει δίνει στον οποιοδήποτε τρομερές εμπειρίες. Στην ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνο στο αγωνιστικό γιατί υπάρχουν παράπλευρα πράγματα που ο προπονητής πρέπει να τα σκέφτεται και να τα σέβεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη εμπειρία που μπορείς να αποκομίσεις όντας στο τιμόνι της ομάδας είναι να μάθεις ως προπονητής να ζεις με την πίεση του κόσμου, όχι μόνο των αποτελεσμάτων.

Αυτό στο δικό μου κουτί εμπειρίας ήταν το καλύτερο που μπορούσα να βάλω», είπε αρχικά ο Οικονομάκης και συνέχισε αναφερόμενος στο όραμα που είχε και δεν πρόλαβε να το εκπληρώσει:
«Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Το όραμα που είχα για την ομάδα ήταν να φτιάξουμε ένα σύνολο, το οποίο θα ήταν ανταγωνιστικό για τη φετινή χρονιά και παράλληλα θα είχε εμπειρία.
Θέλαμε να στήσουμε μία καλή μπασκετική φιλοσοφία, γιατί αυτό είναι που λείπει, κι αν πετυχαίναμε το στόχο της ανόδου τότε να είχαμε έναν κορμό πολύ καλών Ελλήνων παικτών, ο οποίος με την προσθήκη αξιόλογων ξένων θα ξεκίναγε με σωστά βήματα στην Α1.
Με αυτό το πλάνο είχε συμφωνήσει ο κύριος Γεωργαντζόγλου και το διοικητικό συμβούλιο, όμως μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Δεν ξέρω αν πλέον αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα γιατί κάθε προπονητής βλέπει διαφορετικά τους παίκτες. Αυτά είναι προσωπικές επιλογές και φιλοσοφίες που διαμορφώνονται κι αλλάζουν ανάλογα με τον εκάστοτε προπονητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης