Οικονομόπουλος: «Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 17:30
Οικονομόπουλος: «Υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι»
Για μερικά από τα φλέγοντα ζητήματα της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε ο Χάρης Οικονομόπουλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο νέος αντιπρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ χαρακτήρισε ως μια βαθιά οικονομική ανάσα για την «Ένωση» την ολοκλήρωση της υπόθεσης των χρημάτων που έχουν υπεξαιρεθεί από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο του πόστο στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, για την αδυναμία του συλλόγου να σφραγίσει εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησε και για το δάνειο που έλαβε η ΑΕΚ από τον Άραβα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Οικονομόπουλος:

Για τη δουλειά του στην ΑΕΚ: «Η δουλειά μου είναι να φέρω στην ΑΕΚ τα χρήματα από την υπόθεση του Ψωμιάδη. Δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω για τη διαιτησία. Θέλω να φέρω πίσω τα χρήματα που έχουν κλαπεί από την ομάδα και να βοηθήσω την ομάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Η εμπλοκή μου στην ΑΕΚ έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχω αναλάβει ένα εγγυητικό ρόλο για τη διαχείριση της ταμειακής διευκόλυνσης που έχει εξασφαλιστεί.

Δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλισμένους πόρους, να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή και να μην μπορεί να σφραγίσει εισιτήρια. Τα λεφτά της βρίσκονται σφραγισμένα και το δημόσιο γνωρίζει πολύ καλά πού και πόσα είναι».

Για την αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» να σφραγίσουν εισιτήρια για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Το χθεσινό θέαμα ήταν τραγικό. Οι υποχρεώσεις πρέπει να πληρώνονται. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Η ΑΕΚ είναι μια εταιρεία, η οποία έχει αποδεδειγμένα τους πόρους να ρυθμίσει και ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της. Επίσημα ζητάμε να μάθουμε πού βρίσκονται αυτοί οι πόροι και πόσοι είναι».

Για τη χθεσινή του δήλωση, τώρα θα μιλήσουν οι πράξεις: «Τα δύο εκατομμύρια θα αρχίσουν να εισρρέουν τις επόμενες ημέρες. Είναι ένα μικρό κομμάτι που χρειάζεται η ΑΕΚ για να μη διαλυθεί. Δεν αρκούν όμως. Προς το παρόν είναι λίγα σε σχέση μ' αυτά που χρειάζεται η ΑΕΚ για να σταθεί στα πόδια της. Το βάρος πέφτει στους μετόχους, στους Supporters, σε όλη την ομάδα του 2004, σε όλους όσοι είναι οπαδοί με δυνατότητες. Σε όσους έχουν τη διάθεση και δυνατότητα να την στηρίξουν».

Για το δάνειο από τον Άραβα: «Έρχεται με ένα επιτόκιο με 5.5% τον χρόνο. Θα πάρει πίσω το ποσό τον Μάιο. Το πρόσωπο αυτό θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του».

Για το αν υπάρχει περίπτωση παραχώρησης εισιτηρίων στον Παναθηναϊκό: «Έχουμε καλέσει ήδη τη διοίκηση του ΠΑΟ και τους μετόχους που θέλουν να έρθουν. Αν είναι εφικτό, ναι θα έρθουν και οπαδοί του ΠΑΟ. Και αυτό ισχύει για κάθε εντός έδρας αγώνα μέχρι το τέλος της σεζόν. Όταν όλοι πνιγόμαστε, πρέπει να συνεννοούμαστε για τα απλά θέματα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 17:38