Βλάχος: «Είμαι στενοχωρημένος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 16:11
Βλάχος: «Είμαι στενοχωρημένος»

Στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ αναφέρθηκε ο προπονητής της «Ένωσης», Βαγγέλης Βλάχος, κατά την αναχώρηση της ομάδας του για την Αγγλία, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Μάλιστα ο τεχνικός του δικέφαλου υπογράμμισε ότι αυτό το ταξίδι αυτό δεν έχει κανένα νόημα για την ομάδα του υπό αυτές τις συνθήκες.

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτό είναι σίγουρο. Δουλεύουμε ίσως και παραπάνω από όσο θα έπρεπε, ειδικά για κάποια παιδιά που πέρσι ήταν στην κάτω των 20. Σε πολύ μικρό διάστημα καλούνται όχι μόνο να γίνουν επαγγελματίες, αλλά και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ΑΕΚ.

Όμως έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα. Τα παιδιά αυτά πρέπει να καταλάβουν που έχουν έρθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το μήνυμα προσπαθώ να τους περάσω κάθε μέρα. Νομίζω ότι δεν είναι μόνοι τους, όπως λέει και το συγκλονιστικό τραγούδι της Λίβερπουλ. Θα δώσουν μάχη και αγώνα και οι ψυχές των ΑΕΚτζήδων είναι δίπλα τους. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει ως επαγγελματίες, αυτό που αρμόζει για ένα σύλλογο, για τον οποίο έχουμε και αισθήματα, θα δώσουμε τίμια μάχη με ήθος και επαγγελματισμό, αγάπη και ποτέ δεν ξέρεις...

Όταν ήρθα άκουγα και διάβαζα για τα προβλήματα, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ το μέγεθος τους. Όταν ήρθα ήταν εννιά οι επαγγελματίες που είχαν μείνει στην ΑΕΚ και από την μέρα που έχω έρθει έχουμε μόνο αποχωρήσεις. Πίστευα ότι θα είχαμε τουλάχιστον 10-12 παιδιά που θα είχαν εικόνες από Σούπερ Λίγκ και μαζί με τα μικρά να φτιάχναμε μια ομάδα, δε θα πω ανταγωνιστική, που θα μάχεται και θα παλεύει.

Περνάω τραγικά. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν ήθελα να φύγει κανείς από αυτούς τους παίκτες. Δυστυχώς όμως οι ανάγκες του συλλόγου είναι τεράστιες. Ξέρετε τα οικονομικά προβλήματα καλύτερα από εμένα και όσοι πωλήθηκαν ουσιαστικά σώζουν την ΑΕΚ. Γιατί με τα λεφτά που πήραμε θα παίξουμε στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και νιώθω την ανάγκη να το πω, την έφεραν σε αυτή την κατάσταση και την απαξίωσαν οι ίδιοι οι ΑΕΚτζήδες. Και αυτό με πληγώνει πιο πολύ.

Και θα πω κάτι για το ταξίδι. Δεν σκέφτονται τα παιδιά και την ΑΕΚ; Πρέπει να τραβάει η ΑΕΚ όλες αυτές τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες; Το λέω με λύπη και με θλίψη, αλλά είμαστε μαχητές. Έχω μάθει να παλεύω και αυτό θα κάνω και τώρα».

«Υπάρχει ταλέντο στην ΑΕΚ»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τόνισε: «Έως τώρα έχουμε δουλέψει στη φυσική κατάσταση και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι δύσκολο, θα πρέπει να δέσουμε μεταξύ μας. Θα δώσουμε κρίσιμα φιλικά.

Υπάρχει ταλέντο και αυτή η ΑΕΚ έχει δυνατότητες. Είναι θέμα ψυχολογικό, να αντέξουν αυτά τα νέα παιδιά την πίεση που υπάρχει. Αν το καταφέρουν, θα είναι εύκολα τα πράγματα. Από εκεί και πέρα, εμείς οι πιο παλιοί θα βοηθήσουμε. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος. Είμαι αισιόδοξος γιατί υπάρχουν δυνατότητες. Πρέπει αρχής γενομένης από το Σάββατο, τα νέα παιδιά να δείξουν ότι αξίζουν».

Για την αποχώρηση του Καράμπελα ανέφερε: «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν είναι καλό για καμία ομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι σε αυτό το χώρο αρκετά χρόνια και έχω δει ανάλογες καταστάσεις. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100%, όσοι έχουμε απομείνει και με την προσθήκη ίσως μερικών ακόμη παικτών να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για αυτά τα παιδιά να ψηθούν. Θα μπουν στα βαθιά από νωρίς και αυτό θα τους βοηθήσει. Είμαι ο πιο έμπειρος και θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω της εμπειρίες που έχω».
 
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 16:20