Για το πώς θα αντιδράσει αν η Ελλάδα συγκρουστεί στο Euro με την Πορτογαλία απάντησε ο Φερνάντο Σάντος σε ιστοσελίδα της πατρίδας του «Relvado» και ξεκαθάρισε ότι είναι προπονητής και θέλει η ομάδα του να κερδίζει.

«Δεν θα είναι παράξενο ματς για μένα, γιατί να είναι; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω η ομάδα μου να κερδίσει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν θα τραγουδήσω τον ύμνο ούτε της Ελλάδας ούτε της Πορτογαλίας. Ασφαλώς αγαπώ την Πορτογαλία, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρει η Ελλάδα το αποτέλεσμα που θέλει. Είναι κάτι το φυσικό και απολύτως κατανοητό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντος έκανε σύγκριση ανάμεσα στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην αντίστοιχη της Πορτογαλίας: «Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά για την επόμενη τριετία και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, διότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη για πολύ καιρό και πλέον οι άνθρωποι δεν ελπίζουν ούτε πιστεύουν σε τίποτα. Αντίθετα, στην Πορτογαλία εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια ηρεμία και μεγαλύτερη αποδοχή».

Σχετικά με τα επεισόδια που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, ο Σάντος είπε: «Είναι αλήθεια πως στην Πορτογαλία δεν υπάρχει παράδοση αναρχικών κινήσεων, σε αντίθεση με την Ελλάδα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιες ομάδες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχει κλίμα πολέμου».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης