Ο αστέρας των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τιμ Ντάνκαν, μίλησε αποκλειστικά στο «VETO» και τον Νίκο Παπαιωάννου για το ΝΒΑ, τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετώπισε σε φιλικό τον προηγούμενο Οκτώβριο, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο των Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Τζος Τσίλντρες.

Ο σέντερ «σπιρουνιών» παράλληλα είχε έναν καλό λόγο να πει και για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του και νυν φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Χάισλιπ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τιμ Ντάνκαν στο «VETO»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρώτο του τίτλου με τους Σπερς: «Γενικώς στη ζωή δεν θυμάσαι τα πράγματα που έκανες για πρώτη φορά; Έτσι συμβαίνει και με τον πρώτο μου τίτλο. Ήμουν μόλις 23 ετών και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσω ότι ζούσα αυτό το όνειρο τόσο νωρίς στην καριέρα μου. Όμως και το τελευταίο, το 4ο, που κατακτήσαμε ήταν ξεχωριστό. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως πρέπει καθετί να το απολαμβάνεις και να το εκτιμάς, γιατί δεν ξέρεις αν θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να το κάνεις».

Για το αν έχουν ελπίδες οι Σπερς να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν πίστευα ότι δεν το μπορούμε. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο προπονητή και τους παίκτες, όπως ο Τόνι (Πάρκερ) ή ο Μανού (Τζινόμπίλι) πιο ώριμους κι έμπειρους. Εγώ νιώθω καλά, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές δυνατές ομάδες. Ειδικά εδώ, στη Δύση. Από τους πρωταθλητές Λέικερς, μέχρι τους Νάγκετς, τους Μάβερικς, τη Γιούτα, τους Θάντερ. Ένα σωρό ομάδες. Τα φετινά πλέι οφ στη Δύση θα είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι, μόλις ξεκινήσουν, να είμαστε όλοι υγιείς. Αν είμαστε πλήρεις, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Για τον Μάρκους Χάισλιπ: «Πραγματικά στενοχωρήθηκα που έφυγε από το Σαν Αντόνιο. Όμως καταλαβαίνω ότι του δόθηκε μία σπουδαία ευκαιρία σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Εδώ στους Σπερς δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παρά το ότι ήταν άψογος επαγγελματίας, ήξερα πως τον ενοχλούσε. Οπότε όταν του παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Ο Μάρκους είναι τρομερός παίκτης. Αθλητικός, εκρηκτικός, με έφεση στα ριμπάουντ. Μπορεί να σκοράρει τόσο μέσα στη ρακέτα όσο κι έξω από αυτήν. Είναι φοβερός στο να τελειώνει φάσεις και, πραγματικά, μας λείπει η ενέργεια που έβγαζε στις προπονήσεις ή στους αγώνες όσο έπαιζε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ολυμπιακό και τον Σχορτσιανίτη: «Ήταν μία πολύ συγκροτημένη ομάδα, με έντονο το αμερικανικό στοιχείο, αφού είχε παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Τζος Τσίλντρες και ο Βον Ουέιφερ (σ.σ αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Ολυμπιακό). Ο Τσίλντρες είναι ένας σπουδαίος παίκτης και πιστεύω ότι η θέση του είναι στο ΝΒΑ να πρωταγωνιστεί και όχι στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι σύντομα θα επιστρέψει πίσω στο ΝΒΑ. Ομως ένας άλλος παίκτης που πιστεύω ότι έχει θέση σε ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ είναι ο «Μπέιμπι Σακ» (σ.σ Σχορτσανίτης). Μιλάμε ότι ο τύπος διαθέτει όγκο, αλλά και ταυτόχρονα πολύ γρήγορα πόδια και δύναμη. Απ’ όσο θυμάμαι, έχει και καλή τεχνική κατάρτιση κι επαφή με το καλάθι».

Για το αν θα έπαιρνε την απόφαση να αγωνιστεί στην Ευρώπη:
«Όταν θα τελειώσει το συμβόλαιό μου με τους Σπερς, θα είμαι 36 ετών και ίσως να σταματήσω το μπάσκετ. Αλλά ακόμα κι αν αποφασίσω να παίξω μετά από αυτό το συμβόλαιο, προτιμώ να κλείσω την καριέρα μου στο ΝΒΑ και όχι στην Ευρώπη. Χαίρομαι που τα τελευταία δύο με τρία χρόνια η Ευρώπη αποτελεί άλλη μία επιλογή για τους Αμερικανούς παίκτες. Δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας. Προβλέπω ότι, αν τελικά γίνει λοκ άουτ το καλοκαίρι του 2011, τότε πολλοί παίκτες του ΝΒΑ θα καταφύγουν στην Ευρώπη για να παίξουν, ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο των ευρωπαϊκών ομάδων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης