Και τυπικά προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Κλάουντιο Ρανιέρι, με τον Ιταλό προπονητή να βάζει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ΕΠΟ.

Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα κι άλλες προτάσεις. Άλλα είχα καλή αίσθηση μόλις συνάντησα τον πρόεδρο. Ήξερα την Ελλάδα και αποφάσισα ότι είναι καλή λύση να έρθω εδώ.

»Είδα την Ελλάδα στο Μουντιάλ. Έκανε καλή πορεία. Μου άρεσε το πνεύμα της ομάδας. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Θα κοιτάξω να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Για το επιτελείο που θα τον στελεχώσει, είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω δικούς μου συνεργάτες».

Για το αν προγραμματίζει αλλαγές, τόνισε: 

«Πιστεύω ότι ο κορμός και η βάση της ομάδας δεν θέλουν αλλαγές».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, αναφέροντας: 

«Ένας προπονητής του επιπέδου του κ. Ρανιέρι αναλαμβάνει την τύχη της Εθνικής. Είναι μια ευκαιρία για την Εθνική να φτάσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχθηκε την πρότασή μας».

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου 1951 στη Ρώμη) είναι πρώην ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόταν ως αμυντικός, και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Έχει διατελέσει χρέη τεχνικού κατά το παρελθόν για λογαριασμό σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως οι Κάλιαρι, Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ίντερ και Μονακό.

Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιό του, αυτό αναμένεται να είναι διετούς διάρκειας και οι απολαβές του θα αγγίζουν τις 800.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και ειδικό μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο επόμενο EURO.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης