Τον θριαμβευτή του Λονδίνου, τον μπασκετικό Ολυμπιακό, ο οποίος στην «O2 Arena» κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του στο Final 4 της Euroleague, υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας η Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά βάφτηκε στα… ερυθρόλευκα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ οι πανηγυρισμοί για την βαρύτιμου τροπαίου κορυφώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε την αποστολή των Πειραιωτών, που την Κυριακή προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες με την εμφατική νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (100-88), στον τελικό της διοργάνωσης, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 19.04.

Στις 19.22 άνοιξαν οι πύλες και έκανε την εμφάνισή του το πούλμαν της αποστολής των πρωταθλητών Ευρώπης, με τους παίκτες των Πειραιωτών να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο τους.

Με το σύνθημα
«Να’τοι, να’τοι οι πρωταθλητές» να δονεί την ατμόσφαιρα, οι φίλοι των πρωταθλητών Ευρώπης υποδέχτηκαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, οι οποίοι απέδειξαν επί βρετανικού εδάφους ότι ο περυσινός άθλος τους στην Κωνσταντινούπολη μόνο τυχαίος δεν ήταν.


O Βασίλης Σπανούλης χαιρετάει τον κόσμο, που βρέθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»…


Το πούλμαν του Ολυμπιακού κάνει την εμφάνισή του στο «Ελ. Βενιζέλος»…
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του πούλμαν των πρωταθλητών Ευρώπης…

Κρατώντας σημαίες, κασκόλ, καπνογόνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που είχαν δημιουργήσει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποθέωσαν τους «ερυθρόλευκους», που θριάμβευσαν την Κυριακή στην «O2 Arena» του Λονδίνου.


Το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια των παικτών…
 
«Είναι τρελός, είναι τρελός ο πρόεδρος»  ήταν το σύνθημα των φίλων του Ολυμπιακού για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, τη στιγμή που προσπαθούσε να σκαρφαλώσει την οροφή του πούλμαν, για να χαιρετίσει τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στα Σπάτα.

Οι Πέρο Άντιτς και Κώστας Παπανικολάου ήταν οι πρώτοι παίκτες που ανέβηκαν στην οροφή του πούλμαν έχοντας στα χέρια τους το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι άλλοι συμπαίκτες τους.

«Το δεύτερο συνεχόμενο» δείχνει προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Το πούλμαν του Ολυμπιακού συνοδευόμενο από τη μοτοπορεία…

Την σκυτάλη πήραν αργότερα οι  Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Πάουελ, Λο (φορώντας γυαλιά ηλίου), Χάινς με τον επίλογο να… γράφει ο Βασίλης Σπανούλης, σηκώνοντας κι αυτός την κούπα στον αττικό ουρανό, εν μέσω αποθέωσης.

Το πούλμαν των Πειραιωτών, το οποίο συνόδευαν εκατοντάδες μηχανάκια εν συνεχεία αναχώρησε με προορισμό τ
ο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που έχει φορέσει από νωρίς τα γιορτινά του, καθώς εκεί αναμενόταν να κορυφωθούν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού «Έβερεστ» από τον Ολυμπιακό, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στις 21.15 οι Πειραιώτες έφτασαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κι έγινε η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

«Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό», φώναζαν εκστασιασμένοι οι φίλοι των «ερυθρόλευκων», όντας «μεθυσμένοι» από το νέκταρ της κατάκτησης του τροπαίου από την αγαπημένη τους ομάδα, την Κυριακή στην «O2 Arena» του Λονδίνου.

Φυσικά τόσο οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ήταν ενθουσιασμένοι από την αποθεωτική υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι οπαδοί τους.

Μάλιστα ο κόουτς, Γιώργος Μπαρτζώκας και αρκετοί παίκτες τραβούσαν video με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις απίστευτες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Φαληρικό Στάδιο.

H άφιξη του πούλμαν του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ…


Ο Μπαρτζώκας με το κινητό ανά χείρας τραβάει video την υποδοχή των φίλων του Ολυμπιακού…


O κόσμος του Ολυμπιακού έχει κατακλύσει το ΣΕΦ…


Το πούλμαν του Ολυμπιακού λίγο πριν το ΣΕΦ…

Στη συνέχεια αρκετοί παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης ανέβηκαν στην οροφή του πούλμαν και άκουσαν τα ονόματά τους να γίνονται σύνθημα στα χείλη των οπαδών, που βρέθηκαν στο σημείο.

Ο Μίλαν Τόμιτς έδωσε το σύνθημα το καθιερωμένο «Όλε, Όλε», ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου είχε το τρόπαιο στα χέρια του πάνω στο πούλμαν και έδειχνε στους συμπαίκτες του ότι δεν θα τους το ξαναδώσει.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στην οροφή του πούλμαν στο ΣΕΦ…


Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά στο ΣΕΦ…

Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής των Πειραιωτών εν συνεχεία πήγαν στα αποδυτήρια, όπου φωτογραφήθηκαν με το βαρύτιμο τρόπαιο, με την «ερυθρόλευκη» γιορτή να ολοκληρώνεται μετά από περίπου μία ώρα.

Φωτογραφικό υλικό από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»


Ο Γιώργος Πρίντεζης έτοιμος να σηκώσει το τρόπαιο της Euroleague…


Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με την κούπα στα χέρια…


Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται… επί ποδός…


Ο συγκεντρωμένος κόσμος του Ολυμπιακού…


(Από τις 18.30 το απόγευμα οι ρεπόρτερ του GR και του zougla.gr θα μεταδίδουν ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το Ελ. Βενιζέλος και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας)


Όσο περνάει η ώρα αυξάνονται οι φίλοι των «ερυθρόλευκων»…

Οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν  τους πρωταθλητές Ευρώπης…


Οι κλούβες της αστυνομίας…


Στα «ερυθρόλευκα» έχει ντυθεί το Ελευθέριος Βενιζέλος…


Video από την πτήση του αεροσκάφους που μεταφέρει τους πρωταθλητές Ευρώπης…

Ο δρόμος των Πειραιωτών προς την επιτυχία όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Εντούτοις ο προπονητής του Ολυμπιακού και οι παίκτες του από τις αρκετές δυσκολίες που συνάντησαν στον δρόμο προς την… Ιθάκη, έγιναν ακόμη πιο δυνατοί και η ανταμοιβή τους για την προσπάθειά τους είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο Λονδίνο, το οποίο είναι το δεύτερη συνεχόμενο και το τρίτο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου.

Στο αεροσκάφος που μεταφέρει τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν και ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι ιδιοκτήτες της ερυθρόλευκης ΚΑΕ, που σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, έμειναν δίπλα στην ομάδα, συνεχίζοντας να τη χρηματοδοτούν, βλέποντάς την αυτή να κάνει υπερήφανους όχι μόνο αυτούς αλλά και όλη την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί ο καθολικός σεβασμός που έχει κερδίσει η ομάδα του Πειραιά είναι εφάμιλλης αξίας με τους τίτλους που έχει κερδίσει.

O μικρός μπόμπιρας περιμένει κι αυτός τους πρωταθλητές Ευρώπης

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ανάψει καπνογόνα, αρχίζοντας τους πανηγυρισμούς…
 
Διαβάστε επίσης:

Η Ευρώπη απέκτησε τον βασιλιά της,
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 00:07

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Ανδρέας Αθανασούλης, Πέτρος Σιδερέας

Εικονολήπτες: Παναγιώτης Σαγκούρης, Νίκος Νικάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης