Ενδεχόμενες ευθύνες από τη διοίκηση του Ολυμπιακού αλλά και από τους συνδέσμου φιλάθλων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα αναζητηθούν για τα βεγγαλικά που έπεσαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, στις 26 Οκτωβρίου, στο στάδιο Καραϊσκάκη. Με παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Ακριτίδης ζητεί να γίνει έρευνα και και προς αυτή την κατεύθυνση για τα επεισόδια.

Ήδη πάντως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και έτσι η παραγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να συσχετιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι φίλαθλοι στον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουβέντους, λίγες ημέρες πριν, δεν είχαν σημειωθεί ανάλογα επεισόδια. Αντιπαραβάλλοντας μάλιστα το οπτικοακουστικό υλικό των δύο ποδοσφαιρικών συναντήσεων, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαπιστώνει ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού τα οποία υπήρχαν στη συνάντηση αγώνα Ολυμπιακού-Γιουβέντους.

Κατόπιν αυτών, κ. Ακριτίδης ζητάει από την Εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά, να ερευνηθεί κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όμως συνεχίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του, πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Τέλος, ο κ. Ακριτίδης ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά να τον ενημερώσουν άμεσα για τα αποτελέσματα της έρευνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης