Τη διακοπή των συνομιλιών με την Ένωση των επαγγελματιών παικτών (AFE) για μια ευρεία συμφωνία, η οποία θα καλύπτει τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (LFP).

Μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι ορατός ο κίνδυνος για νέα απεργία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, η οποία θα επιφέρει αναστάτωση στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρέχουσα σεζόν άρχισε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, στα τέλη Αυγούστου, καθώς η AFE είχε κηρύξει απεργία, στην προσπάθεια να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές που δεν πληρώνονταν από τις ομάδες τους και ειδικά στους συλλόγους με οικονομικά προβλήματα.

Τελικά οι δύο πλευρές έφτασαν σε μία προκαταρκτική συμφωνία, η οποία επέτρεψε να αρχίσει η σεζόν, και από τότε βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για διάφορα θέματα.

Εντούτοις, η LFP ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να διακόψει τις συνομιλίες, καταλογίζοντας «αδιαλλαξία» στην AFE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ύστερα από μήνες συνομιλιών, η LFP αισθάνθηκε χθες υποχρεωμένη να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για μία συλλογική συμφωνία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεδομένης της αδιάλλακτης στάσης της AFE στο τραπέζι» αναφέρει χαρακτηριστικά η Λίγκα και προσθέτει ότι μεταξύ των θεμάτων, στα οποία δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία, συμπεριλαμβάνονται μια νέα δομή για τους μισθούς, τα δικαιώματα της εικόνας των ποδοσφαιριστών και πειθαρχικά μέτρα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης