Πρόωρο «αντίο» από το Europa League είπε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 1-0 από την Μακάμπι στο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ, στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο (σ.σ.: είχε νικήσει με 2-1 στο πρώτο ματς) και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το γκολ που έστειλε στα πλέι οφ την ομάδα του Ισραήλ σημείωσε ο Κολαούτι στο 42’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά, η οποία πραγματοποίησε σήμερα πολύ κακή εμφάνιση, τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντιόγκο, στις καθυστερήσεις για χτύπημα εκτός φάσης στον γκολκίπερ της Μακάμπι.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Στη θέση του τερματοφύλακα εμπιστεύτηκε τον Νικοπολίδη, οι Μοντέστο και Χολέμπας ξεκίνησαν στο δεξιό και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Μέλμπεργκ και Αβ. Παπαδόπουλο να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο της οπισθοφυλακής.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντουντού και Μαρέσκα, οι Ρόμενταλ και Ζαϊρί ήταν στα δυο άκρα της επίθεσης, ενώ ο Όσκαρ βρισκόταν από πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ντιόγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απειλήσουν μόλις στο 9’.

Μετά από διάφορες κόντρες στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Σαμπάν ο οποίος έκανε το συρτό σουτ από τα δεξιά, όμως ο Νικοπολίδης «καθάρισε» τη φάση, αποκρούοντας την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε εκτός κλίματος, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ισραήλ να φτάνει με μεγάλη ευκολία στα καρέ της ελληνικής ομάδας.

Μάλιστα απείλησε δύο φορές την εστία του Νικοπολίδη. Αρχικά με το σουτ του Μεντούνγιανιν, που απέκρουσε προσωρινά ο Έλληνας πορτιέρο, και στο 34΄ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Γεϊνί, που πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο μισάωρο ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του με τον Ζαϊρί.

Ο Μαροκινός άσος, έκανε μία κούρσα 40 μέτρων, και με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Στράουμπερ.

Η χαρά του ωστόσο κράτησε για μόλις μερικά δευτερόλεπτά, αφού ο διαιτητής στην αρχή της φάσης είχε καταλογίσει χέρι στον σκόρερ.

Ένα λεπτό μετά το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού, πέτυχαν και οι γηπεδούχοι ένα. Με τη μόνη διαφορά ότι αυτό μέτρησε κανονικά, και εν τέλει έγειρε την πλάστιγγα της πρόκρισης υπέρ των ισραηλιτών.

Μετά από γύρισμα του Ζιβ, και αδράνεια των αμυντικών της ομάδας του Πειραιά, ο Κολαούτι με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0, στέλνοντας στον «έβδομο ουρανό» την Μακάμπι και τον Ολυμπιακό στο… καναβάτσο.

Η ομάδα του Πειραιά μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 51’, όταν ο Ντιόγκο σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ της Μακάμπι απέκρουσε με υπερένταση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου με κεφαλιά του Μαρέσκα, που ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας έπεσε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε την ομάδα του Πειραιά να ηττάται με 1-0 και να γνωρίζει αποκλεισμό-σοκ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Έβαλντ Λίνεν: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που τελείωσε τόσο νωρίς η ευρωπαϊκή μας πορεία τη φετινή σεζόν. Φυσικά και έχω ευθύνη για το σημερινό αποτέλεσμα. Ο προπονητής είμαι. Επέλεξα τον Αβραάμ για τη βασική ενδεκάδα γιατί ήταν έτοιμος, σε αντίθεση με τον Τοροσίδη ο οποίος δεν μπορούσε να βγάλει το ενενηντάλεπτο. Ο Χολέμπας ήταν πολύ καλός στο πρώτο παιχνίδι, γι’ αυτό έπαιξε, χωρίς πάντως να αγνοώ ότι είχε αρκετά προβλήματα σήμερα».

Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ολυμπιακός 1-0


Γκολ: 42′ Κολαούτι

Κίτρινες: Μεντουντζανίν, Γκάφνι, Γέινι – Αβρ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Μοντέστο

Κόκκινες:
Ντιόγκο

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Σαμπάν, Νιβάλντο, Μεντουντζανίν, Ιτζάκι (80΄ Άβιντορ), Ζιβ (86΄ Μαλούλ), Γκαφνί, Σιντιμπέ, Γεϊνί, Κολαούτι (69΄ Μπουζάγκλο), Στρουλ

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο (46΄ Τοροσίδης), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (71΄ Μήτρογλου), Ζαϊρί (58΄ Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης