Μήνυμα στους ομοφυλόφιλους παίκτες, «να ζουν χωρίς προβλήματα τη σεξουαλική τους ταυτότητα» έστειλε ο προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», στην εισαγωγή του βιβλίου του Ιταλού δημοσιογράφου, Αλεσσάντρο Τσέκι Παόνε «Ο ερωτευμένος πρωταθλητής. Απαγορευμένα παιχνίδια στον αθλητισμό» αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται, σύντομα, κάποιος παίκτης να κάνει coming out, να αποκαλύψει, χωρίς κανένα πρόβλημα, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ομοφοβία είναι ρατσισμός, πρέπει να γίνει ένα επιπλέον βήμα για να προστατευθεί η αυτοδιάθεση των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών» προσθέτει ο προπονητής της Ιταλίας, σύμφωνα με τον οποίο «στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να υπάρχουν ταμπού κατά της ομοφυλοφιλίας, ενώ ο καθένας πρέπει να ζει ελεύθερα τον εαυτό του, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του».

Όπως υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα «la repubblica», ο Τσέζαρε Πραντέλλι θεωρεί, ότι «όλοι πρέπει να προσφέρουν τη συμβολή τους, ώστε να αναπτυχθεί μια κουλτούρα του αθλητισμού που να σέβεται το κάθε άτομο και κάθε εκδήλωση της βαθύτερης αλήθειας και ελευθερίας του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης