O Παναθηναϊκός έπαιξε με τη… φωτιά στην «Stechert Arena» και εν τέλει «κάηκε», γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του (σ.σ.: προηγήθηκε αυτή από την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ) στους ομίλους της Euroleague με 79-76 σκορ από την Μπάμπεργκ.

Οι «πράσινοι», με το μυαλό τους να βρίσκεται στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα στην αναμέτρηση με τη γερμανική ομάδα, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτό το γεγονός και πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ «σκούρα» ήταν τα πράγματα και στην επίθεση, τη στιγμή που οι παίκτες της Μπάμπεργκ είχαν υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (62%).

Κορυφαίος αλλά και… μοιραίος στο τέλος (μαζί με τον Καλάθη) για το «τριφύλλι» ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ από τη γερμανική ομάδα ξεχώρισε ο Σούπουτ (19π.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ήττα στην «Stechert Arena» μειώθηκαν δραματικά οι ελπίδες των πρωταθλητών Ευρώπης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη του αγώνα

Η γερμανική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και εκμεταλλευόμενη το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού προηγήθηκε με 9-4. Οι γρήγορες αλλαγές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε συνδυασμό με τις φωνές του, «ξύπνησαν» τους «πράσινους» οι οποίοι έκαναν το 9-9, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 16-19. Πολύ καλός ο Ρομέιν Σάτο για τον Παναθηναϊκό.

Οι «Πράσινοι» μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με διάθεση να καθαρίσουν το παιχνίδι, φτάνοντας τη διάφορά στους 9 πόντους (22-31), χάρη σε οκτώ πόντους του Καϊμακόγλου. Δυστυχώς όμως οι αργές εναλλαγές στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, επέτρεπε στην πρωταθλήτρια Γερμανίας να ανανεώνει τις επιθέσεις της με επιθετικά ριμπάουντ και με αρκετά «σκοτωμένα» τρίποντα του Σούπουτ, μείωσαν στο 33-35. Το ημίχρονο έκλεισε με τους «πράσινους» να προηγούνται τρεις πόντους.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο να παρουσιαστεί σοβαρός και πειθαρχημένος στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να προηγηθεί με 43-40, ύστερα από ένα σερί 6-0. Τα καλάθια του Μάριτς βοήθησαν στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 53-59, ωστόσο η άμυνα παρέμενε κακή, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 60-59.

Η Μπάμπεργκ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και προηγήθηκε αρχικά με 66-59 και 71-64, έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός κρατήθηκε όρθιος με κάποια τρίποντα του Διαμαντίδη, ωστόσο ο αρχηγός και ο Νικ Καλάθης είχαν από δύο άστοχες προσπάθειες για τρεις στο φινάλε, που θα μπορούσαν να είχαν δώσει προβάδισμα στην ομάδα τους. Ο Βουγιούκας με επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα μείωσε στον πόντο (77-76), αλλά απέμενε μόλις 1,2’’ για τη λήξη και ο Τζένκινς με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 79-76 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Βαυαρούς στις κερκίδες και τον αγωνιστικό χώρο.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-40, 60-59, 79-76

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σούπουτ 19, Τάντα, Τζένκινς 13, Πλάις 9, Ρόμπερτς 7, Τζέικομπσεν 10, Τάκερ 8, Γκαβέλ 8, Σλότερ 5.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 7, Μπατίστ, Λόγκαν 3, Σάτο 11, Διαμαντίδης 16, Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 11, Σμιθ 7, Καϊμακόγλου 13.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης