Τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην «Τούμπα», σε ματς για την 17η αγωνιστική της Super League. To μοναδικό γκολ πέτυχε στο 32’ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης, μαζί με την ΑΕΚ. Από την άλλη, η ομάδα της Πελοποννήσου βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον Βιεϊρίνια να απειλεί δύο φορές ξεκίνησε το παιχνίδι. Στο 12’ ο Πορτογάλος με προβολή ανάγκασε τους αμυντικούς του Αστέρα να διώξουν όπως-όπως, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 26’ ο Φωτάκης από μακριά δεν βρήκε στόχο, με τον Αστέρα στο 31’ με σουτ του Μπαστία να αναγκάζει τον Χαλκιά να διώξει με υπερένταση. Στο 33’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 1-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έπιασε μία δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα «έσκασε» στο έδαφος, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 53’ ο Ντεγκρά μπλόκαρε την κεφαλιά του Αθανασιάδη, ενώ στο 62’ ο Τσιρίλο ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Αρκάδων σε μια δύσκολη απόκρουση.

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (Novasports 2)

Γκολ: 33′ Σαλπιγγίδης



Κίτρινες κάρτες:
Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ – Φορτούνης

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνο, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (86′ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης (90′ Παπάζογλου).

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος):
Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64′ Τσαμπούρης), Μπαρτολίνι, Φορτούνης, Ουντότζι (80′ Μπακασέτας), Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73′ Ροτζέριο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης