Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 του Λεβαδειακού στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ντιόγκο, ο οποίος ήταν θετικός στην επανεμφάνισή του με τους Πειραιώτες, μετά από ενάμιση χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών (45’, 67).

Για τους νικητές το σκορ είχε ανοίξει με αυτογκόλ ο Κόρμπος στο 41’, ενώ το γκολ των Βοιωτών πέτυχε ο Ναπολεόνι στο 65’, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1.

Ο αγώνας


Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αρκετά νωρίς.

Πιο συγκεκριμένα στο 8′, όταν ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά, βλέποντας ωστόσο τον Κυριακίδη να διώχνει με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αμέσως επόμενη φάση, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και ο Ναπολεόνι, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγερι.

Οι φιλοξενούμενοι, με εξαίρεση τη φάση με τον Μέλμπεργκ, είχαν εξαιρετική αμυντική τακτική.

Μάλιστα, σε ακόμη μία αντεπίθεση φλέρταραν με το γκολ στο 15, όταν ο Ναπολεόνι βγήκε με καλές προϋποθέσεις απέναντι από τον Μέγερι, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.

Στο 23΄ ο Ζαουί υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ναπολεόνι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το 1-0.

Από το φάουλ του Ιμπαγάσα στο 41΄, ο Κόρμπος προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα με γυριστή κεφαλιά, αλλά την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Με ανεβασμένο το ηθικό μετά το 1-0, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στο 44΄ να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Μετά από εξαιρετική πάσα του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος επιθετικός έκανε το πλασέ και, αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ιωάννου, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κυριακίδη.

Παρά το εις βάρος του σκορ, ο Λεβαδειακός δεν τα παράτησε κι από την αρχή του δεύτερου μέρους προσπάθησε να πετύχει το γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Μετά από τη σπουδαία επέμβαση του Μέγερι στο σουτ του Φαβάλι στο 58΄, ήρθε το 2-1.
Ο Βασιλείου πάσαρε στον Ναπολεόνι κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα στο 65΄ να μειώσει για τους Βοιωτούς.

Τα πανηγύρια των Βοιωτών ωστόσο κράτησαν για μόλις ένα λεπτό, καθώς στο 67΄ από σέντρα του Μανιάτη ο Μιραλάς με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Κίτρινες:
61′ Μαχαίρας

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν (64′ Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84′ Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ,  Ντιόγκο (70′ Αμπντούν).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64′ Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58′ Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76′ Πόποβιτς).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης