Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, ενόψει του σαββατιάτικου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφώνησαν ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα είναι απογοητευτικές.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιαννάκης, αφού ο Ολυμπιακός είναι τυπικά γηπεδούχος. «Δεν έχω να πω ιδιαίτερα πράγματα. Κάθε χρόνο τα ίδια συζητάμε. Σήμερα η καίρια ερώτηση θα ήταν πώς θα γίνει ο τελικός του χρόνου κι όχι απλά να λέμε λόγια. Του χρόνου πρέπει να είναι προγραμματισμένα τα πάντα. Με ποιες συνθήκες θα γίνει ο τελικός, πώς θα προκρίνεται κάθε ομάδα στον τελικό, πού θα γίνει ο αγώνας, τι χρειάζεται κάποιος για να μπει στο γήπεδο, πώς θα μπαίνει στο γήπεδο… Απλά τα πράγματα. Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι ανακάλυψη αυτό που λέω. Το μπάσκετ είναι για όλους. Μικρούς, μεγάλους, παιδιά. Εμείς θέλουμε όσο περισσότερους φιλάθλους γίνεται. Είναι απλό: ο καθένας πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Εδώ Ολυμπιακούς Αγώνες κάναμε. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να γίνει καλύτερο το μπάσκετ», είπε ο «Δράκος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη σειρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφώνησε: «Όσα είπα πέρυσι και πρόπερσι ισχύουν και φέτος. Δεν έχω κάτι καινούργιο να πω. Βρισκόμαστε κάθε χρόνο στην ίδια κατάσταση. Ίσως η λύση να είναι να μην αναμετρώνται στον τελικό ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό (γέλια). Ας ρωτήσουν τους ανθρώπους στο Βερολίνο πώς αντιμετώπισαν την κατάσταση αυτή στο Final 4. Ας τους πάρουν ένα τηλέφωνο, αν το ταξίδι είναι ακριβό».

Για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε: «Κάθε μέρα που έχει περάσει από την πρώτη ημέρα που ήρθα τα παιδιά είναι καλύτερα. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για την ομάδα μου. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο και αν αντιμετωπίσουμε. Ο Μπουρούσης δεν ήταν καλά, δεν είναι καλά ακόμη και θα δούμε μέχρι τελευταία στιγμή αν μπορεί να βοηθήσει. Η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Κάθε ομάδα, πόσω μάλλον ο Ολυμπιακός, θέλει να κερδίζει. Η πίεση είναι δεδομένη για όλους. Όταν θες να είσαι στην κορυφή, πρέπει να μάθεις να λειτουργείς υπό πίεση».

Ο Ζοτς ανέφερε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στον τελικό απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Όλοι όσοι γνωρίζουν, έστω και λίγο, από μπάσκετ γνωρίζουν πόσο καλό είναι ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα αν είναι τελικός. Το ξέρω γιατί έχω φίλους σε όλη την Ευρώπη και μιλούν για αυτό το παιχνίδι, γιατί κατανοούν πόσο μεγάλες ομάδες είναι. Όλοι στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι περήφανοι για έναν αγώνα, όπως αυτός που θα γίνει το Σάββατο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουν όλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Και το λέω αυτό σκεφτόμενος τους παίκτες. Σε μία εβδομάδα αγωνιζόμαστε σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις κι όλοι περιμένουν να κάνουμε σπουδαίες εμφανίσεις. Πώς είναι δυνατό αυτό; Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να αλλάξουν τσιπάκι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον για το πρόγραμμα. Έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Ως προπονητές θα θέλαμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας καλύτερα. Έχουμε μόνο δύο προπονήσεις, για να ετοιμαστούμε για το μεγαλύτερο παιχνίδι. Κι ό,τι και να γίνει ο τελικός, δεν έχουμε χρόνο ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για θυμό, γιατί ακολουθούν άλλα ματς.

Οποιαδήποτε ομάδα έχει πίεση, όταν παίζει σε έναν τελικό. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεις την πίεση. Καμιά φορά δεν είναι άσχημο να έχεις πίεση. Προσπαθούμε να έχουμε ήρεμους τους παίκτες μας. Σε αυτά τα 10-11 χρόνια, τις 19 φορές καταφέραμε να τους χαλαρώσουμε καλά. Μόνο τρεις φορές δεν τα καταφέραμε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης