Με ένα τέταρτο καθυστέρηση θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής της Super League όπως αποφάσισαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ, στο οποίο μετείχαν διεθνείς παίκτες και αρχηγοί των ομάδων των τριών κατηγοριών της Ελλάδας.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε η έξαρση της βίας στα γήπεδα, με αφορμή την επίθεση στον προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μετά το τέλος ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που είναι ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ δήλωσε ότι:
«Αυτή η δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση θα είναι μόνο η αρχή, γιατί θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα κινήσεις από τον ΠΣΑΠ, αφού το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Δεν θα ανεχθούμε πια τίποτα απολύτως. Φθάνει πια, έλεος με την βία και τα επεισόδια στα γήπεδα. Κινδυνεύει άμεσα πια η ζωή μας. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε όλοι ενωμένοι και προχωράμε μαζί, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Στη συνάντηση που έγινε από κοινού με τον Π.Σ.Α.Π., τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τους αρχηγούς των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, της Β΄ και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, αποφασίσθηκε ότι είναι πλέον αναγκαστική κι επιβεβλημένη η υιοθέτηση σοβαρής, υπεύθυνης και αμείλικτης στάσης σε κάθε γεγονός ποδοσφαιρικής βίας, από οποιονδήποτε κι αν αυτή προέλθει, οπουδήποτε κι αν αυτή εκδηλωθεί. Λήφθηκαν αποφάσεις για την υιοθέτηση μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι κι η 15λεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των συναντήσεων της πρώτης αγωνιστικής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας με στόχο να κάνουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το ποδόσφαιρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης