ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αδιανόητο να μη γίνουν αγώνες των Playoffs

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, 15:25
ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Αδιανόητο να μη γίνουν αγώνες των Playoffs
Τη διαμαρτυρία της μέσω επίσημης ανακοίνωσής της εξέφρασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά με την αλλαγή του προγράμματος των playoffs της Α1.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως εφόσον η ημιτελική φάση ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, δεν είναι σωστό να μην υπάρχουν αγώνες έως τις 11 Μαΐου, οπότε ξεκινά το Final 4 της Ευρωλίγκα. Γι' αυτό και ζητεί να αρχίσουν οι τελικοί της Α1, πριν οι δύο «αιώνιοι» ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στον ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Λαμβάνοντας το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης της Basket League ΟΠΑΠ, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε γιατί σπεύσατε να αποφασίσετε τη μη διεξαγωγή αγώνων για την τελική φάση των Playoffs πριν το Final Four της Κωνσταντινούπολης χωρίς να συμβουλευτείτε τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Βάσει του προγράμματος της φάσης 1-4, υπάρχει η πιθανότητα να τελειώσει η σειρά το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 ή τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012. Αν συμβεί αυτό και η ομάδα μας είναι μια από τις δύο φιναλίστ του τελικού, θεωρούμε αδιανόητο να μη γίνουν αγώνες της τελικής φάσης των Playoffs.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ στο Final Four της Κωνσταντινούπολης και η απόφασή σας αυτή μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα στην ομάδα μας, αφού, στην περίπτωση που προαναφέραμε, δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση για διάστημα 10 έως 12 ημερών πριν από τον ημιτελικό με την FC Barcelona.

Ζητούμε να ορίσετε τη διεξαγωγή τελικού πριν το Final Four της Κωνσταντινούπολης, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός είναι φιναλίστ και η σειρά της ημιτελικής φάσης τελειώσει είτε το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 είτε τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012, 15:47