«Κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές το δημοσίευμα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 16:41
«Κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές το δημοσίευμα»
Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού εξέδωσε η «πράσινη» ΠΑΕ, αφού θέλει να δώσει τέλος σε όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό.

Η ανακοίνωση των «πράσινων» αναφέρει:


«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ως θέμα η οικονομική κατάσταση και η οικονομική προοπτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατο κρούσμα η σημερινή διαρροή και στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που διενεργήθηκε από εταιρεία οικονομικού ελέγχου με την προοπτική μεταβίβασης μετοχών.

Το προσχέδιο της έκθεσης που διέρρευσε περιέχει τόσες αποκλίσεις από την τελική έκθεση σε όλα τα μεγέθη, και είναι τόσα τα λάθη (;) στην παρουσίαση των στοιχείων από το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη διαρροή που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το έντυπο που δημοσίευσε το προσχέδιο και αυτόν που το διέρρευσε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:

- Ενώ στην έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική) αναφέρεται αύξηση λειτουργικών εσόδων από € 30,7 σε € 47,9 εκατομμύρια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των εξόδων κατά τα ίδια ποσά!

- Ερμηνεύεται ως λογιστικό τρικ (!) το γεγονός ότι το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2010 καταβάλλεται στους ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο 2010-11, μια πράξη αφενός αυτονόητη και συνήθης για όλες τις ΠΑΕ και αφετέρου εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

- Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι φόροι των νέων συμβολαίων γεγονός το οποίο (υποτίθεται ότι) θα επιβαρύνει επιπλέον τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Αυτό είναι προφανώς ψευδές καθώς, η έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική της μορφή) επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ακρίβεια της σχετικής πρόβλεψης της ΠΑΕ.

- Εκτιμάται από το ρεπορτάζ ότι την περίοδο 2010-11 οι ζημιές της ΠΑΕ θα φτάσουν τα € 47 εκατομμύρια, εκτίμηση που δεν προκύπτει από πουθενά, όση φαντασία και να διαθέτει ο συντάκτης».

Κλείνοντας αναφέρει: «Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές και συνεπώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο το συμφέρον της».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ιωαννίδης αποχώρησε από την προπόνηση με ελαφρύ διάστρεμμα, ενώ Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπουμσόνγκ έκαναν θεραπεία, αφού αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αντίθετα, επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Γιώργος Καραγκούνης, που απουσίασε λόγω τραυματισμού στον ώμο από τα δύο τελευταία παιχνίδια των «πρασίνων».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 16:44