Ο Νικ Καλάθης στα δυόμισι χρόνια που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα και μία την Ευρωλίγκα με τους «πράσινους».

Εντούτοις ο διεθνής γκαρντ δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό το γεγονός, όπως δήλωσε, είναι ένας επιπλέον λόγος, που επιθυμεί να στεφθεί Κυπελλούχος στον αυριανό τελικό του Ελληνικού με το τριφύλλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο Καλάθης υπογράμμισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Τι σημαίνει η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η λέξη «τελικός» τα λέει όλα. Είναι ένας αγώνας που δίνει τίτλο, άρα ένας αγώνας ιδιαίτερα σημαντικός για μας. Δεν είναι καν απαραίτητο να επαναλάβω εγώ ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα η κατάκτηση τίτλων. Ο στόχος μας λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη στον τελικό. Είναι σημαντικό για μας, αλλά και για τους φίλους της ομάδας που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν και σε δύσκολες στιγμές».

-Έχεις κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, αλλά όχι το Κύπελλο. Είναι αυτό κάτι που κάνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ιδιαίτερη για σένα;

«Φυσικά! Είναι ένας τίτλος που δεν έχω κατακτήσει και θέλω να φτάσω στην κορυφή και σε αυτή τη διοργάνωση με την ομάδα μου. Αρκετοί από τους συμπαίκτες μου είχαν την τύχη να πανηγυρίσουν αυτόν τον τίτλο στο παρελθόν, αλλά όχι εγώ. Είναι ένας τίτλος που μου λείπει και θέλω να τον κατακτήσω».

-Έχετε μια νίκη και μια ήττα στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε αυτή τη φορά για να φύγετε νικητές από το γήπεδο;
«Είναι απαραίτητο να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, να παλέψουμε για κάθε μπάλα… Αυτό που έχουμε να κάνουμε με λίγα λόγια είναι το παιχνίδι μας. Να παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

-Στο κλειστό του Ελληνικού θα έχει και πάλι άδειες κερκίδες. Πώς σου φαίνεται αυτό;

«Όλοι θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Δεν νομίζω να υπάρχει αθλητής που να μην το επιθυμεί αυτό. Είναι κάτι που το είδα για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου το 2010. Καταλαβαίνω όμως πια ότι υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ και να περιμένω ότι στο μέλλον θα γίνονται τελικοί σε γεμάτα γήπεδα».

-Δυνατότερη ευχή μπαίνοντας στο γήπεδο για τον τελικό;

«Πολλές… Να παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε, να γίνει ένας καλός αγώνας, να κυλήσουν όλα ομαλά. Δυνατότερη σίγουρα να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Να επιστρέψουμε στην κορυφή και σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης