Φτωχότερο είναι από σήμερα το ποδόσφαιρο του Καμερούν, καθώς όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας πέθανε σε ηλικία 58 ετών, ο Τεοφίλ Αμπεγκά.

Η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας δεν αναφέρεται στην αιτία θανάτου, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αμπεγκά υπέστη ανακοπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκλιπών ήταν αρχηγός της εθνικής των «αδάμαστων λιονταριών» το 1984, όταν η ομάδα κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στο Κόπα Άφρικα, ενώ είχε σκοράρει στη νίκη 3-1 επί της Νιγηρίας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Αμπιτζάν, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής εκείνης της χρονιάς στην Αφρική.

Επίσης, αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια του Καμερούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982, που ήταν η πρώτη από τις έξι συμμετοχές της ομάδας στα τελικά.

Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην Κανόν Γιαουντέ και συνέβαλε στους δύο θριάμβους της ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητών Αφρικής, το 1978 και το 1980, καθώς και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Αφρικής το 1979, όταν η ομάδα από το Καμερούν θεωρείτο η καλύτερη της ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο Αμπεγκά αγωνίστηκε στη Γαλλία με την Τουλούζ και στην Ελβετία με την Βεβέ, προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε ηλικία 33 ετών. Για τέσσερα χρόνια ανέλαβε δήμαρχος σε περιφέρεια της πρωτεύουσας Γιαουντέ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης