Ο Σπύρος Καπράλος λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δηλώνει ότι δεν πείστηκε από την ξαφνική αδιαθεσία του Ισίδωρου Κούβελου, που παραλίγο να αναβάλει τις εκλογές, και, παρόλο που ο ίδιος δηλώνει Ολυμπιακός, παραδέχθηκε τη στήριξη από τον Μελισσανίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αν θεωρεί πως ο Ισίδωρος Κούβελος δεν είχε πρόβλημα υγείας:

«Εγώ δεν μπορώ να κρίνω αν είναι αλήθεια ή ψέματα, ούτε είμαι γιατρός. Αυτό που ξέρω είναι πως ήμουν ο πρώτος που του ευχήθηκα καλή ανάρρωση, γιατί ήμασταν πολλά χρόνια στενοί συνεργάτες και έχουμε κοινή πορεία στον αθλητισμό. Από την άλλη θλίβομαι από όλη αυτήν την κατάσταση, γιατί έρχομαι από τον αθλητισμό και ποτέ δεν μου άρεσε να κερδίσω άνευ αγώνος. Ακόμη κι αν ήξερα εκ των προτέρων πως θα χάσω από έναν πιο δυνατό αντίπαλο, κατέβαινα να αγωνιστώ. Σε έναν αγώνα ισχύουν πάντα κανόνες και οι κανόνες αυτοί δεν προβλέπουν στις εκλογές πως, αν λείπει κάποιος, δεν θα γίνουν. Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες, βεβαίως αναβάλλονται, αλλά θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία να μη γίνουν εκλογές επειδή έλειπε κάποιος από τους υποψήφιους».

Το αν θεωρεί πως ο κ. Κούβελος θα έχανε: «Δεν ξέρω, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η πλειοψηφία με στήριξε. Οι 14 από τους 25 με υποστήριξαν και ήθελαν να εκλεγώ πρόεδρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αν επικοινώνησε με τον Ισίδωρο Κούβελο: «Δεν έχω καμία επικοινωνία. Πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο, αλλά μου είπαν πως δεν μπορεί να μιλήσει».

Τον λόγο για τον οποίο ο Λάμπης Νικολάου είχε αναβάλει αρχικά τις εκλογές: «Είναι θέμα δικό του και πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Δεν είχε δικαιοδοσία ως προεδρεύων να αναβάλει τις εκλογές. Για ανθρωπιστικούς λόγους είπε πως έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές και το αποφάσισε. Αποφασίζω και διατάζω…».

Το αν ο κ. Νικολάου το έκανε για να αποτρέψει εκλογή του κ. Καπράλου: «Εσείς τι νομίζετε με αυτό το πράγμα; Η κοινή γνώμη μπορεί να καταλάβει και να αποφασίσει».

Την καταγγελία από πλευράς κ. Κούβελου: «Οι νομικοί και η πλειοψηφία μάς λένε αυτό είναι το αποτέλεσμα. Το να ανατρέψει η μειοψηφία μια τέτοια εκλογή μπορεί να γίνει, το βλέπουμε δυστυχώς. Έχουμε φτάσει στην κακή ποδοσφαιροποίηση του ολυμπιακού κινήματος».

Το αν η ΔΟΕ ενημερώθηκε για όσα έγιναν χθες: «Τα έμαθαν πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό και η Ελλάδα δεν έχει μέλος στη ΔΟΕ εδώ και ενάμιση χρόνο. Ο κ. Νικολάου οφείλει να ενημερώνει, αλλά η ενημέρωση δεν θα πρέπει να είναι μονόπλευρη. Εμείς στη ΔΟΕ σήμερα θα δώσουμε την ενημέρωση από τα επίσημα πρακτικά. Από χθες με συγχαίρουν για την εκλογή μου από τον διεθνή αθλητικό κόσμο».

Για τα όσα λέγονται περί στήριξής του από τον Μελισσανίδη, ενώ τον κ. Κούβελο στήριζε ο Μαρινάκης: «Η πορεία μου τόσα χρόνια με έχει κάνει να έχω πάρα πολλούς φίλους από όλο το αθλητικό φάσμα και η προσπάθειά μου ήταν να παραμείνω έξω από τα πολιτικά και τα κόμματα. Βεβαίως και τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον ξέρω και με στήριξε, όπως με στήριξαν πάρα πολλοί. Τα προβλήματα που έχουν ανάμεσά τους στο ποδόσφαιρο δεν με αφορούν. Εγώ είμαι βαμμένος Ολυμπιακός, ήμουν αθλητής του για χρόνια, αλλά δεν με αφορούν οι ποδοσφαιρικές κόντρες. Το αν κάποιος ήθελε εμένα ή κάποιος άλλος τον κ. Κούβελο, αυτά είναι μέσα στη ζωή».

Το αν επικοινώνησε με όσους τον στήριξαν: «Με όλους όσοι με βοήθησαν μίλησα μαζί τους και τους ευχαρίστησα για τη βοήθεια και τη στήριξη».

Τις δικαστικές διαμάχες σε ομοσπονδίες μέχρι και τη μέρα των εκλογών: «Είχαμε ασφαλιστικά μέτρα και δικαστήρια μέχρι την τελευταία μέρα. Έγιναν προσφυγές για να φύγουν εκπρόσωποι εκλεγμένοι από τις ομοσπονδίες για τυπικούς ή άλλους λόγους. Ντρέπομαι για αυτό το πράγμα. Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει».

Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να διεκδικήσει την επανεκλογή του: «Κι εγώ αηδιάζω για πολλά που γίνονται στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά συνεχίζω, για να βοηθώ τους Έλληνες αθλητές, που μου έχουν δείξει τη μεγάλη τους αγάπη και θέλουμε να έχουν μια καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Αυτοί οι αθλητές πληγώνονται από το παραγοντηλίκι κι έχουν βρει σε μένα έναν άνθρωπο που τους στήριξε έμπρακτα και αυτήν την αγάπη θέλω να τους τη γυρίσω πίσω. Αυτά που έγιναν χθες δεν περιποιούν τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και τους παράγοντές του».

Διαβάστε επίσης: ΕΟΕ: Το νέο ΔΣ και τα μέλη των επιτροπών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης