Στον ισχυρισμό ότι απέρριψε προσφορά 300.000 δολαρίων για να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς της Εθνικής Γκάνας με την αντίστοιχη της Τσεχίας, στην τελική φάση του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, προχώρησε ο Ρίτσαρντ Κίνγκσον.

Ο 34ετών σήμερα Γκανέζος γκολκίπερ, μιλώντας σε τηλεοπτικό μέσο της πατρίδας του, τόνισε ότι η απόπειρα δωροδοκίας έγινε, προκειμένου να διασφαλιστεί πως η χώρα του θα ηττηθεί με σκορ 2-0 από την αντίπαλό της στη φάση των ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπαθα σύγχυση με το να ζυγίζω τις επιλογές μου: από τη μία θα γινόμουν πλούσιος κατά 300.000 δολάρια εάν δεχόμουν, ενώ με νίκη της Γκάνας τα χρήματα που θα κέρδιζα θα ήταν πολύ λιγότερα, μόλις 3.000 δολάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην τερματοφύλακας των Μπέρμιγχαμ και Γουίγκαν, ενώ στη συνέχεια ανέφερε:

«Στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία, ετοιμαζόμασταν να παίξουμε με την Τσεχία. Εκείνη τη στιγμή ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ένας Γκανέζος με οδήγησε σε μερικούς ανθρώπους για να μου προσφέρουν χρήματα ώστε να με δωροδοκήσουν. Ήμουν πολύ μπερδεμένος και δεν ήξερα τι να κάνω αλλά τηλεφώνησα στη γυναίκα μου και της το είπα.

Πάντως όπως επισήμανε στη συνέχεια η γυναίκα του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του να απορρίψει την πρόταση που του έγινε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Κίνκγσον, η σύζυγός του, του είπε ότι: «…Ρίτσαρντ, δεν σε αγαπώ για τα λεφτά σου, οπότε μην δελεάζεσαι από αυτή την προσφορά που θα σε κάνει να χάσεις την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία σου».

Για την ιστορία, ο Γκανέζος γκολκίπερ σε αυτήν την αναμέτρηση κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της ομάδας του, που νίκησε με 2-0 την Τσεχία, κατακτώντας έτσι αυτή το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης