Υποβολή αίτησης για την ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσει τα έργα στο Βοτανικό για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού κατέθεσε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναφορικά με την εκδοθείσα την 19/1/2009 απόφαση της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η εταιρεία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η 3μελής επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση για την αναστολή των εργασιών κατασκευής του Εμπορικού Κέντρου στο Βοτανικό στο Ο.Τ. 45α του Δήμου Αθηναίων, επί των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Αγίας Άννης.

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αλλά και το σκεπτικό της απόφασης, όταν υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, η αίτηση αναστολής εκτελέσεως δεν γίνεται δεκτή. Κατά τη μειοψηφήσασα άποψη του κ. Πρόεδρου «… συντρέχουν εν προκειμένω λόγοι επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι τόσο στην πραγμάτωση των πολεοδομικών επεμβάσεων, που αφορούν στην πολεοδομική ενότητα του Ελαιώνα και στο Ο.Τ. 22 περιοχής 69 του Δήμου, όσο και στην αποτροπή των, κατά τα κοινώς γνωστά, οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών από την παρεμπόδιση της πολεοδομικής παρεμβάσεως, οι λόγοι δε αυτοί, οι οποίοι συνιστούν λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, εμποδίζουν την χορήγηση της αναστολής εκτελέσεως των προσβαλλομένων πράξεων … Τούτο δε διότι μόνη η συνδρομή λόγου επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, ως εν προκειμένω, κωλύει, κατά τον νόμο, την χορήγηση αναστολής εκτελέσεως διοικητικής πράξεως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν των ανωτέρω και των νεωτέρων στοιχείων, τα οποία προέκυψαν, η εταιρεία θα προβεί στην υποβολή αιτήσεως για την ανάκληση της αποφάσεως για την αναστολή, με την οποία θα καθίσταται σαφής η συνδρομή σοβαρών λόγων δημοσίου συμφέροντος, τόσο από την ανατροπή της Διπλής Αναπλάσεως, όσο και από τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες που αυτή θα προκαλέσει».

Ιωαννίδης: Θα γίνει το γήπεδο

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ιωαννίδης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει: «Με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα γίνει ανάπλαση μιας περιοχής, που ήταν υποβαθμισμένη, ενώ παράλληλα θα γίνει ανάπλαση σε μια άλλη περιοχή στο κέντρο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πρέπει να γίνουν πάρκα που θα δώσουν οξυγόνο στα παιδιά μας. Πρέπει λοιπόν να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχουμε εμπλακεί στην κατασκευή του γηπέδου. Πιστεύω όμως ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα ξεκαθαρίσει το θέμα και θα γίνει το γήπεδο. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να παραχωρεί χώρους για χρήση, στους οποίους οι ομάδες να κατασκευάζουν τα γήπεδά τους. Αυτό έγινε με το γήπεδο του Ολυμπιακού και είναι μεγάλη υπόθεση, έγινε με τη Λάρισα, θα γίνει λοιπόν και με τον Παναθηναϊκό. Πρόβλημα αυτή τη στιγμή έχει η ΑΕΚ, ενώ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνουν γήπεδα εκτός πόλης. Χρέος της πολιτείας είναι να βοηθήσει τις ομάδες με την παραχώρηση κατάλληλων χώρων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης