Την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής Νέων εξέφρασε ο Γιώργος Κατίδης.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, τόνισε ότι η ομάδα μας δεν υστερεί σε τίποτα έναντι των Άγγλων, τους οποίους η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει αύριο στον ημιτελικό του Euro U-19, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χθεσινή νίκη (3-2) επί της Πορτογαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το επαγγελματικό του μέλλον, ο νεαρός άσος επισήμανε ότι «…υπάρχουν κάποιες προτάσεις. Μέχρι στιγμής από ελληνικές ομάδες. Από το εξωτερικό μόνο συζητήσεις, όχι κάτι το συγκεκριμένο. Για την ώρα ανήκω στον Άρη».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Κατίδης:

Για την νίκη-πρόκριση επί των Πορτογάλων και την… πελατειακή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τους Ίβηρες: «Τους έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το περίμεναν είναι η αλήθεια (γέλια). Σοβαρά τώρα, ήταν πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν τους υποτιμήσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και αυτός ήταν ο λόγος που κερδίσαμε. Είχαμε από νωρίς την υπεροχή, ειδικά όμως από τη στιγμή που έμειναν με δέκα παίκτες, άρχισαν να χάνονται στο γήπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πιθανότητα νέας συνάντησης με τους Ισπανούς στο τουρνουά: «Παίξαμε μαζί τους (στην πρεμιέρα). Δεν είναι καμία υπερομάδα, χωρίς να θέλω να τους μειώσω. Όπως σε όλες τις ηλικίες έχουν το χαρακτηριστικό πάσινγκ γκέιμ και δυνατό κέντρο. Εμείς δεν ήμασταν όπως πρέπει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν θα επαναληφθεί».

Για τον ημιτελικό με την Αγγλία: «Έχουμε παίξει πριν δυο χρόνια μαζί τους και πάνω-κάτω ξέρουμε πως είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο. Βασίζεται στη δύναμη και στην ταχύτητα. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι υστερούμε. Έχουμε την εμπειρία να τους αντιμετωπίσουμε. Είμαι χαρούμενος που έχουμε φτάσει ως εδώ, όμως το Κύπελλο είναι ένα παιχνίδι μακριά».

Για το μέλλον του: «Υπάρχουν κάποιες προτάσεις. Μέχρι στιγμής από ελληνικές ομάδες. Από το εξωτερικό μόνο συζητήσεις, όχι κάτι το συγκεκριμένο. Για την ώρα ανήκω στον Άρη και αύριο περιμένω την απόφαση για την προσφυγή που έχω καταθέσει».

Για τον Άρη: «Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος στηρίζει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Μακάρι ο κ. Κατσαβάκης να πιστέψει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως είχε πιστέψει εμένα ο κ. Κούπερ. Είναι στο χέρι τους όταν τους ρίξει στο γήπεδο να αποδείξουν την αξία τους. Φέτος θα είναι η διαφορετική χρονιά. Οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στην ομάδα, την αγαπούν περισσότερο από αυτούς που ήταν πριν. Δεν κατακρίνω τον κόσμο που τα έβαζε με μένα επειδή κατέθεσα προσφυγή. Απλά δεν ήξερε τι γινόταν. Τον δικαιολογώ».

Για την στήριξη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Η χώρα περνάει μια κρίση και θα πρέπει να εμπιστευτεί τα δικά της παιδιά. Οι Έλληνες δίνουν το 100% μέχρι να αναδειχθούν. Απλά πρέπει να βρεθεί κάποιος να τους δώσει την ευκαιρία και να επιμείνει σε αυτούς. Ευκαιρία δεν είναι μόνο να παίξεις σε ένα ματς και να βάλεις ένα γκολ. Η ομάδα πρέπει να σε στηρίξει. Ο Έλληνας χαρακτηρίζεται για το πάθος και την δύναμή του. Νομίζω ότι αν έχεις αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μπορείς να παίξεις παντού».

Για την προοπτική της Εθνικής των ανδρών: «Μας βλέπουν όλο και περισσότερο. Ο κ. Σάντος ξέρει τον καθένα μας ξεχωριστά και μας παρακολουθεί. Ακόμη και στις προπονήσεις. Θα είναι και την Πέμπτη εδώ να μας δει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης