Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών με τρεις νίκες επί της Ισπανίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τουρκιάς.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αύριο ρίχνεται στη μάχη της δεύτερης φάσης της εν λόγω διοργάνωσης, με αντίπαλο τη Γερμανία (15:00, Novasports 1), με στόχο φυσικά να κάνει τέσσερις τις νίκες της στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός της «γαλανόλευκης αρμάδας», Δημήτρης Καζάζης, στη σημερινή συνέντευξή του, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τα «πάντσερ», τόνισε ότι το μυαλό των παικτών του δε θα πρέπει να πάρει… αέρα, μετά την ξέφρενη πορεία της ομάδας μας στην πρώτη φάση του θεσμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Καζάζη

-Για τα πλάνα του, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση. Θέλω να παραμείνουμε σεμνοί και ήρεμοι όπως και πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Μετά τις τρεις νίκες είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα σε σχέση πάντα με τις δυσκολίες του αγώνα».

-Για το τι ζήτησε από τους παίκτες του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας

«Να μείνουν συγκεντρωμένοι, σεμνοί και ήρεμοι. Είναι πολύ βασικό αυτό. Οι νίκες μπορεί να σου πάρουν και το μυαλό αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω να έχουμε… ξεφύγει. Θέλω να είμαστε όπως πριν έρθουμε εδώ, όταν δουλεύαμε απομονωμένοι και μόνοι μας. Κάθε εξωγενής παράγοντας κάνει κακό στην ομάδα αυτές τις ώρες. Από την άλλη θέλω να βλέπου με το κάθε ματς ξεχωριστά κι όχι όλα μαζί. Δεν μπορείς να έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου».

-Για το γεγονός ότι ανάλογη πορεία έχει γίνει μόνο το 1987 στη Γάνδη

«Είναι λογικό η πορεία μας να έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και όλοι μας το εισπράττουμε. Αυτό, όμως, θέλω να σταματήσει γιατί σαφώς και επηρεάζει την ψυχολογία των παικτών και της ομάδας. Δεν νιώθω ότι έχουμε κάνει κάτι, ούτε και οριοθετώ κάποια θέση. Θέλω να συνεχίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Με ευχαριστεί, πάντως, που τις πρώτες ημέρες που ήρθαμε εδώ, δεν μας μιλούσε κανείς και τώρα μας δίνουν συγχαρητήρια, μας χτυπούν την πλάτη και μας λένε ότι χαίρονται να μας βλέπουν να παίζουμε».

-Για το ποια είναι η εκτίμησή του για τον αγώνα με τη Γερμανία

«Η Γερμανία έχει τη δύναμή της στα άκρα με Αντρέ, Σβαρτζ και φυσικά τον Σοπς. Δεν ξέρω αν θα ξεκινήσει με τον Τίσερ. Δεν μας πέφτει λόγος. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Θα προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Σοπς αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να ισοπεδώσει κάθε ομάδα που βρίσκεται στο δρόμο του. Ο Αντρέ παίζει πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά είναι καλό ότι τον γνωρίζουμε. Αντιμετωπίσαμε την Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Πήρε και το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι η ίδια ομάδα, έπαιξε με διαφορετική σύνθεση. Είναι μεγάλη δύναμη η Γερμανία και θα είναι τεράστια επιτυχία αν καταφέρουμε να την κερδίσουμε. Αυτό που θα ήθελα είναι να έχουμε καλό ρυθμό όπως με την Ισπανία».

-Για το αν σκέφτεται την πρόκριση της ομάδας μας στην τετράδα

«Δεν σκέφτομαι την οροφή της διοργάνωσης. Ζούμε κάθε στιγμή, κάθε αγώνα και θέλω να φτάσει μακριά αυτό το ταξίδι. Με άλλα λόγια, ζούμε τη διαδρομή και δεν σκεφτόμαστε τον προορισμό».

-Η παρουσία της ομάδας στη Σμύρνη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Επηρεάζει θετικά την ομάδα;

«Το πρωί πέρασαν τα μαχητικά πάνω από το ξενοδοχείο σε απόσταση αναπνοής και οι Τούρκοι ετοιμάζονται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 9ης Σεπτεμβρίου. Και να μην θες να ασχοληθείς, το μυαλό εκεί γυρίζει. Η πόλη σημαίνει πολλά για τον ελληνισμό και φυσικά όλοι εμείς το εισπράττουμε. Δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος όταν βρίσκεσαι στην Σμύρνη, ειδικά όταν ξέρεις ότι κάποιοι συμπατριώτες μας υπέφεραν σε τούτα τα χώματα. Σίγουρα φορτίζει την ομάδα με θετική ενέργεια που την χρειαζόμαστε στη δύσκολη συνέχεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης