Οι δύο πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου σε Τρίπολη και Μαρούσι, πέρα από οκτώ θεαματικά γκολ, έδωσαν και κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν τους τέσσερις προπονητές. Πρώτα τον Ούγκο Μπρος του άτυχου εφέτος Πανσερραϊκού. Από τη στιγμή που οι παίκτες του έχασαν τον προσανατολισμό τους και το κέφι τους, μετά την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ, και δέχτηκαν δύο γκολ σε ελάχιστα λεπτά, σημαίνει ότι υποφέρουν από έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας, στοιχείο που δεν μπορεί να συγχωρηθεί σε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Άλλωστε, ο Πανσερραϊκός, απαλλαγμένος μάλλον από το άγχος του πρωταθλήματος, δεν είχε τίποτε άλλο να «χάσει» στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ παρά την ελάχιστη αξιοπρέπειά του. Μην ξεχνάμε, σε τρία συνεχόμενα ματς, οι Μακεδόνες δέχτηκαν από τον «Δικέφαλο» της Αθήνας εννιά γκολ!!!

Η σειρά του Μπάγιεβιτς: ήταν απολύτως λογικό να θυμώσει με την συμπεριφορά του Μπλάνκο, ειδικά αυτός, που θεωρείται θεμελιωτής πειθαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τα προβλήματα στην ΑΕΚ είναι σαφώς εσωτερικά και σε πολλά ταμπλό. Αν δεν βρεθεί λύση τώρα, είναι πολύ πιθανό η προσπάθεια να τιναχτεί «στον αέρα». Βεβαίως, είναι γελοίο να αντιδρά κατά το δοκούν κάθε ποδοσφαιριστής όταν τον αντικαθιστούν. Ακόμη κι αν πρόκειται για τον… Μαραντόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κωστένογλου, λίγο έλειψε να σημειώσει την έκπληξη και να πάρει μια πρώτη νίκη που θα ήταν ιστορική. Ο Αστέρας διαθέτει εξαιρετικό σύνολο με ντελικάτους κυνηγούς (Φιλομένο), γερά πνευμόνια στο κέντρο (Καρντόσο), εξαιρετικά φορμαρισμένο τερματοφύλακα (Αμπάρης) και μπόλικη τεχνική στο παιγνίδι του (Ζαϊρί, Μιλάνο). Δεν τα κατάφερε (μάλιστα μπορούσε να χάσει τον αγώνα στο δοκάρι του Ντάρμπισαϊρ), οπότε η ρεβάνς θα είναι γι’ αυτόν μια εξαιρετική πρόκληση για το παραπέρα της καριέρας του.

Όσο για τον Βαλβέρδε; Αυτή τη φορά εμπιστεύτηκε τον Λέτο, μολονότι διαπίστωσε ότι είχε τη λιγότερη προσφορά. Επίσης εμπιστεύτηκε αμυντικούς οι οποίοι αν δεν υπήρχε μπροστά τους ο «μαραθωνοδρόμος» Ντουντού θα είχαν εκτεθεί περισσότερες από τις δύο φορές που εκτέθηκαν (στις δύο κεφαλιές του Φιλομένο). Ο Ολυμπιακός έχει σημαντικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνάς του – κυρίως στη θέση του Αβραάμ – και αυτό ήταν φανερό. Άλλωστε, κορυφαίος αμυντικός ήταν ο Πάντος!

Εννοείται πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ είναι τα φαβορί για τον τελικό, εκτός αν οι δύο «μικρομεσαίες» ομάδες της αδικημένης πλην τίμιας περιφέρειας καταφέρουν τις σούπερ εκπλήξεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης