Ανανέωσε το συμβόλαιο του Μπατή, πήρε τον Μαμαντού Ντιαρά και πλέον απέκτησε και τον Ντιουάρικ Σπένσερ. Ο λόγος για το Μαρούσι, το οποίο έλαβε χθες υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Αμερικάνου γκαρντ, που θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας των βορείων προαστίων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η καριέρα του Σπένσερ ξεκίνησε στο άσημο Φόλκνερ Στέιτ. Τα δυο τελευταία χρόνια της κολεγιακής του καριέρας (2003-2005) πήρε μετεγγραφή για το Αρκάνσας Στέιτ, από όπου αποφοίτησε με 18.6 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία ήταν ο πρώτος σταθμός στην επαγγελματική του καριέρα. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε τη διετία (2005-2007) στη Ροάν. Την πρώτη σεζόν τελείωσε με 15.3 πόντους. Τη δεύτερη ήταν ο ηγέτης που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Σπένσερ όχι μόνο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Λίγκας με 20.6 πόντους (60% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα), αλλά επίσης MVP και καλύτερος γκαρντ της Λίγκας.

Παίζοντας με τη Βίρτους Μπολόνια, πήρε την πρώτη γεύση από την Ευρωλίγκα και μάλιστα αναδείχθηκε 2ος σκόρερ της διοργάνωσης πίσω από τον Μαρκ Σάλιερς. Ο ίδιος είχε 18.1 πόντους (48% στα τρίποντα), 3.2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ. Στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 14.7 πόντους. Πριν τελειώσει η σεζόν, αποδέχθηκε την προσφορά της Εφές και μετακόμισε στην Τουρκία για να αντικαταστήσει τον Ντρου Νίκολας , μετά την υπόθεση με την «ανταρσία» των Αμερικάνων για το ταξίδι στο Βελιγράδι. Στην Εφές είχε 8.8 πόντους με 47% στα τρίποντα.

Το 2008 επέστρεψε στη Γαλλία, υπογράφοντας συμβόλαιο στη ΛεΜάν. Στη Pro-A έμεινε δύο χρόνια: την πρώτη σεζόν είχε 15.5 πόντους στο πρωτάθλημα και 13.7 πόντους στην Ευρωλίγκα. Πέρυσι, στο Eurocup (η ΛεΜάν αποκλείστηκε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα από την Άλμπα), είχε 17.6 πόντους, με 93% στις βολές, 58% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Ακόμη μοίρασε 2.3 ασίστ σε 30 λεπτά συμμετοχής. Στο γαλλικό πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο σκόραρε 18.7 πόντους, ενώ πρόσθεσε ακόμη 5.1 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης