Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κένυα, καθώς θρηνεί το χαμό του παλιού δρομέα των μεσαίων αποστάσεων, Ντέιβιντ Λελέι.

Ο 39χρονος δρομέας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ μάζι του ήταν και ο συμπατριώτης του και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000μ, Μόσες Τανούι, ο οποίος τραυματίστηκε στο θώρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Πολ Τέργκατ, παλιό κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, ο Λελέι και ο 45χρονος Τανούι επέστρεφαν την Τετάρτη οδικώς από το Ναϊρόιμπι στα σπίτια τους στο Ελντορέτ, όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με επερχόμενο φορτηγό.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο έξω από την Νακούρου, την 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, 200 χιλιόμετρα από το Ναϊρόμπι.

«Παραβρέθηκαν σε μία τελετή στο Ναϊρόμπι και επέστρεφαν στο Ελντορέτ. Δυστυχώς χάσαμε τον Λελέι, αλλά ο Τανούι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι», δήλωσε ο Τέργκατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λελέι κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. το 1999 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στους Αφρικανικούς Αγώνες, ενώ μέσα στη χρονιά ήταν 7ος στην ίδια απόσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σεβίλης. Το 2001 ήταν 4ος στα 800μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στη Λισαβόνα.

Από την πλευρά του ο Τανούι ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10.000μ. στη διοργάνωση του Τόκιο του 1991, ενώ αναδείχθηκε δύο φορές νικητής στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 1996 και το 1998.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης