Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Niculae Dica o Ηρακλής έκανε… ποδαρικό με το «δεξί» στην Super League, αφού κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας με 2-1 του Πανθρακικού.

Ο Ρουμάνος άσος ο οποίος «υποχρέωσε» τον συμπατριώτη του τεχνικό της Θράκης, Ilie Dumitrescu να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ήττα, άνοιξε το σκορ στο 29’ με «κεραυνό» έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το δεύτερο γκολ του Ρουμάνου, ο οποίος στο 77’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ… ανάγκασε για δεύτερη φορά τον Roca να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Ρουμανική σφραγίδα όμως είχε και το μοναδικό γκολ του Πανθρακικού, το οποίο πέτυχε ο Mitu στο 70’ που είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Ηρακλής προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό του, ωστόσο οι παίκτες του Oleg Protasov δεν έβρισκαν κενούς χώρους για να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Roca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά μέχρι το 29’ , όπου ο Ηρακλής κατάφερε στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Dica.

O Ρουμάνος μεσοεπιθετικός του «γηραιού» με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Ρόκα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια η ομάδα της Θράκης πέρασε στην αντεπίθεση, προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Μάλιστα στο 41’ λίγο έλειψε να κάνει το 1-1, ωστόσο ο Dialo είδε το πλασέ του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ανήκε στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα στο 47’ ο Iacob με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Dica, ο οποίος με κεφαλιά προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Πανθρακικός στη συνέχεια πήρε τα «ηνία» του αγώνα και κατάφερε στο 70’ να φτάσει στην ισοφάριση.

Σκόρερ της ομάδας της Θράκης ο νεοαποκτηθείς Mitou, o οποίος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο, κράτησε μόλις για επτά λεπτά.

Κι αυτό διότι ο Dica πήρε ξανά το όπλο του και με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Αργυρίου-Touma
 
Πανθρακικός (Ilie Dumitrescu): Roca, Clement, Dokic, Troise, Αργυρίου (82′ Κωνσταντινίδης), Κανωτίδης, Fajardo (55′ Καπετάνος), Orac, Μπουβάλ, Marcelao, Diallo (59′ Mitu λ.τρ.).

Ηρακλής (Oleg Protasov): Kowalewski, Martos, Κατσαμπής, Lequi, Γιαννούλης, Παπαστεριανός, Die, Epstein, Dica (86′ Φούφουλας), Τουμά (63′ Milano), Iacob.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Oleg Protasov: «Σταθήκαμε καλά για πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι. Θεωρώ, όμως, ότι δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από μια καλή αρχή. Μου άρεσε περισσότερο το γεγονός ότι είχαμε μια γενικότερη σοβαρή παρουσία, όπως εξάλλου και οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών, με την έννοια ότι ο ένας κάλυπτε τον άλλον. Μπορούμε να πούμε, επίσης, ότι μας βοήθησε πολύ ο Dica, γενικότερα όμως όλοι οι παίκτες έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Από την άλλη πλευρά, κάναμε λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει επίσης να τελειώνουμε τις φάσεις. Γενικότερα, η ομάδα έδειξε την κλάση της. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, με την έννοια ότι στην ομάδα υπάρχουν νέοι παίκτες, ενώ ακολουθεί κι ένα ντέρμπι. Θα ξεκουραστούμε και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Άρη. Είναι και νίκη των φιλάθλων μας. Νιώσαμε σαν να παίζαμε στην έδρα μας». 

Ilie Dumitrescu: «Οι ποδοσφαιριστές μου πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους και προσπάθησαν για το καλύτερο. Έχω το 100% της ευθύνης για το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς και προηγήθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Dica. Μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε με τον Dialo, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ισοφαρίσαμε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος κοντρολάραμε το παιχνίδι. Αν δείτε επίσης τη στατιστικά θα διαπιστώσετε ότι όλα τα σουτ του Ηρακλή βρήκαν στόχο». 
 
Niculae Dica: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον Πανθρακικό και ξεκινήσαμε με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή το πρωτάθλημα. Φυσικά και είμαι χαρούμενος όμως αυτό που έπρεπε να κάνουμε όλοι είναι να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πάρουμε τους βαθμούς. Η ουσία μετράει και όχι ποίος βάζει το γκολ. Είμαστε μία ομάδα.

Αυτό που είδα σήμερα ήταν καταπληκτικό. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα και αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι μπορέσαμε να τους δώσουμε με αυτά τα γκολ την χαρά της νίκης».

Τα τρία γκολ του παιχνιδιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης