Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Hellas On Line προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο «Παγκρήτιο» 2-0 του ΟΦΗ και έγιναν η πέμπτη ομάδα που προκρίθηκε στις οκτώ της διοργάνωσης. Στο 69’ ο Μπελούτσι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ στο 85’ ο Γκαλέτι με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, που δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό, είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 7’ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Ντιόγο έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πέρασε τον Μάλαρζ, αλλά ο Ρουμπάκης τον ανέκοψε, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 25’ ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Τοροσίδης από κοντά με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο ΟΦΗ απείλησε την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη δύο λεπτά αργότερα με τον Ταραλίδη να μην μπορεί να νικήσει με δυνατό σουτ, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.   

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Γκαλέτι στο 51’ να σουτάρει και τον Μάλαρζ να καταφέρνει να αποκρούσει και να κρατά το μηδέν στην εστία του. Στο 59’ έκανε την έξοδο και πρόλαβε τη μπάλα, πριν αυτή φτάσει στα πόδια του αμαρκάριστου Τζόρτζεβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από σέντρα του Τζόρτζεβιτς και γύρισμα του Γκαλέτι, ο Ντιόγο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Μάλαρζ και ο Μπελούτσι στην εξέλιξη της φάσης με ανάποδο «ψαλίδι» σημάδεψε άουτ.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 69’. Ο Ντιόγο από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ, έκανε τη σέντρα και ο Μπελούτσι με κεφαλιά νίκησε τον Μάλρζ και σημείωσε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 84’ ο Λέτο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπαρκαουάν και κέρδισε πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαλέτι και διαμόρφωσε το τελικό ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ρουμπάκης, Μπαρκαουάν – Ντιόγκο, Ντουντού, Πάντος, Μπελούτσι

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μπερτίν, Μπαρκαουάν, Ρουμπάκης, Ταραλίδης (46’ Κοστόφσκι), Πέσιτς (65’ Πινέιρο), Μπεθάρες, Σουλεάπ, Κορνέα, Σίμιτς, Πόποβιτς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Μενδρινός, Ντιόγκο (83’ Μήτρογλου), Όσκαρ (60’ Μπελούτσι), Τζόρτζεβιτς (65’ Λέτο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης