Με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη έφτασαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Ολυμπιακό με 27 βαθμούς.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα γι αυτόν από τη νίκη. Στο ντεμπούτο του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος, το σουτ του Σισέ στο 34’ κόντραρε στα πόδια των αμυντικών και πέρασε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντόπουλος είπε «όχι» στην προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Το πλασέ του Μαρίνου από καλή θέση στο 31’ έφυγε άουτ και επτά λεπτά μετά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βενέτη.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, ενώ στο δεύτερο η Κέρκυρα συνέχισε σε παθητικό ρόλο και ο Παναθηναϊκός αύξανε το πρέσινγκ του. Σημαντική ευκαιρία για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 66′, μετά από εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή και δυνατό σουτ του Σισέ. Ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Η λύση για το «τριφύλλι» ήρθε από τον Σισέ στο 79’, αφού ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι από τον Κωνσταντόπουλο και αφού το εκτέλεσε εύστοχα σημείωσε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να παίξουν συντηρητικά, ωστόσο δεν απέφυγαν κάποια λάθη στην άμυνα, που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι.

Ο επίλογος γράφτηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Γάλλο στράικερ να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2 (Novasports 2)

Γκολ: 79′ πεν., 90′ Σισέ



Κίτρινες κάρτες:
Επστάιν, Γκουστάβο, Κωνσταντόπουλος, Τσίγκας

Κόκκινες κάρτες:


Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές):
Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλατζής (6′ λ.τ. Γιάντσης), Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (82′ Χαμπλ), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής (71′ Φλαβίνιο).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (61′ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος (34′ Δημούτσος), Καραγκούνης (61′ Πετρόπουλος), Σισέ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη, αφού ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε επικρατήσει τις δύο προηγούμενες φορές που αγωνίστηκε στην Κέρκυρα. Τους παίκτες της ομάδας τους γνώριζα πριν έρθω, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό από το να τους ζεις καθημερινά. Υπό αυτήν την έννοια, ακόμη τους μαθαίνω. Θα βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Είχαμε πολλές απουσίες σήμερα, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Για τον Γκοβού: Είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι. Δεν ασχολούμαι με το ότι είχε συμβεί πριν έλθω στην Ελλάδα και αναλάβω την ομάδα».

Μπάμπης Τεννές:
«Πριν το ματς υπήρχαν δύο ατυχείς συγκυρίες. Η μία ήταν ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης πρόσφατα και η άλλη ότι είχε χάσει ο Ολυμπιακός και περιμέναμε έναν Παναθηναϊκό πολύ δυνατό. Παρά αυτά τα γεγονότα εμείς σταθήκαμε πολύ καλά. Δεν έχω δεύτερη φορά δει τη φάση του πέναλτι, αλλά έχω την εντύπωση ότι αδικηθήκαμε. Νομίζω ότι ο Σισέ τσιμπάει την μπάλα, η οποία βγαίνει άουτ και στη συνέχεια πέφτει στον Κωνσταντόπουλο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για νέα κατάφωρη αδικία μετά από όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη. Ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες, αλλά πήρε τη νίκη. Του εύχομαι καλή συνέχεια και ελπίζω εμείς να βγούμε πιο δυνατοί. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση, συνεχίζουμε. Υπάρχουν 8-9 ομάδες που είναι στο ίδιο καζάνι. Το μόνο που μπορούμε είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και τον Γενάρη να δούμε πώς θα ενισχυθούμε».

Τζιμπρίλ Σισέ:
«Ξέραμε ότι με νίκη θα βρισκόμασταν στην κορυφή. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Κάναμε ότι έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε υπομονή και αποφασιστικότητα για να πάρουμε τη νίκη και στο τέλος ανταμειφθήκαμε».

Κώστας Κατσουράνης:
«Σημαντικό είναι το ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Θέλουμε να αφομοιώσουμε τα νέα στοιχεία του προπονητή και να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην κάναμε πολλές φάσεις άλλα ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο μέρος μετά το γκολ μας πίεσε η Κέρκυρα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Δεν μπορεί να μας πιάνει πανικός. Τέλος καλό όλα καλά, πήραμε αυτό που θέλαμε. Είχαμε δυσκολίες, αλλά πήραμε τη νίκη. Δεν μας ζαλίζει η κορυφή. Είμαστε νταμπλούχοι και έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε πρώτοι και φέτος. Έχουμε παίκτες, διοίκηση κόσμο, τα πάντα. Σήμερα κρατάμε τους βαθμούς. Τα λάθη μας τα κρατάμε για εμάς στα αποδυτήρια και θα τα διορθώσουμε. Από το επόμενο παιχνίδι κιόλας θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τους τρεις βαθμούς της νίκης και να συνεχίσουμε έτσι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης