Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μεταγραφικές υποθέσεις στον Παναθηναϊκό. Οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ έχουν εντοπίσει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές, που θα προσδώσουν ποιότητα στην ομάδα και θα την ανεβάσουν φυσικά… σκαλοπάτι.

Μάλιστα, όπως λέγεται, η πρώτη «πράσινη βόμβα» δε θα αργήσει να… σκάσει στην Παιανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και χρησιμοποιούμε τη λέξη… βόμβα, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στο… μάτι, ως προς την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του, επιθετικούς μεγάλου βεληνεκούς, που θα ταράξουν τα «λιμνάζοντα νερά» της Super League. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Παναθηναϊκού βρίσκονται, ως γνωστόν, ο Ricardo Oliveira της Real Betis και ο Julio Cruz της Inter, οι οποίοι αμφότεροι θεωρούνται «μετρ» στο να στέλνουν την μπάλα στο πλεκτό. Κάτι που άλλωστε αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.

Ας αρχίσουμε με τον Ricardo Oliveira. Οι «πράσινοι» έχουν μπει στη μάχη για την απόκτηση του φορ της Real Betis, γνωρίζοντας πάντως, εκ προοιμίου, ότι είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση, δεδομένης της μεγάλης κλάσης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος του τριφυλλιού κοστίζει πάντως αρκετά. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός στην επαφή που είχε με την ομάδα της Σεβίλλης (η οποία έχει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη) πρόσφερε 6 εκατομμύρια ευρώ για να ντύσει στα «πράσινα» τον Βραζιλιάνο άσο.

Η απάντηση της ομάδας του Oliveira ήταν «Ανεβείτε κατά δύο εκατομμύρια», καθώς αξίωσαν 8 εκατομμύρια ευρώ, για να παραχωρήσουν τον παίκτη τους. Με το «φλερτ» του «τριφυλλιού» ασχολήθηκε η ιστοσελίδα «La Repubblica.it».

Μάλιστα, αν το δημοσίευμά της ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο Παναθηναϊκός διατηρεί ελπίδες, και μάλιστα αρκετές, για την απόκτηση του πρώην επιθετικού της Milan. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Ricardo Oliveira, ο πρώην «rosonnerri», είναι ένας από τους στόχους του Παναθηναϊκού».

Ο επιθετικός της Real Betis περιμένει μια πραγματική προσφορά που θα πρέπει να φτάσει τις επόμενες ώρες. Η ελληνική ομάδα θέλει να παρουσιάσει μια καλύτερη προσφορά για την αγορά του, μετά την προσέγγιση του Ιανουαρίου για να επέλθει η συμφωνία.

Ο υποβιβασμός του συλλόγου στη β’ κατηγορία δύσκολα θα διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στην Ανδαλουσία. Υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίο αυτή τη φορά μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η πρόταση που θα μπορέσει να αυξήσει το ποσοστό για να έρθει κοντά στην αποχώρηση ο Oliveira έχει μια διαφορά περίπου 1.000.000 ευρώ, κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί», αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο και ο Sebastien Puygrenier θα συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», παρά το γεγονός ότι ο Γάλλος αμυντικός φέρεται να απέρριψε την πρόταση των «πρασίνων».

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δραστήριος στη μεταγραφική αγορά. Μάλιστα, την τελευταία ώρα θα ανακοινωθεί ο Γάλλος αμυντικός Sebastien Puygrenier (27 ετών) της Zenith, ο οποίος φθάνει στην Ελλάδα με τη μορφή δανείου με δικαίωμα εξαγοράς», ήταν η αναφορά για το Γάλλο κεντρικό αμυντικό.

Ο Παναθηναϊκός όμως, όπως προαναφέραμε, παίζει σε διπλό… ταμπλό. Κι αυτό γιατί δεν καίει την περίπτωση του Julio Cruz της Inter, μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτή του Βραζιλιάνου σέντερ φορ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Ten Cate προσέφερε στον… αειθαλή σέντερ φορ της Inter, πέντε εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο δύο χρόνων. Πρόταση που, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να θεωρείται αρκετά ικανοποιητικό, δεδομένου ότι ο Cruz έχει… πατήσει τα 35.

Πρώτη μεταγραφή ο Cedric Kante

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο Cedric Kante, για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Ο κεντρικός αμυντικός της Nice ειδοποιήθηκε από τους «πράσινους» και, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του τριφυλλιού, για την περίοδο του καλοκαιριού.

Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με τις υποθέσεις των Κώστα Κατσουράνη και Sebastien Puygrenier, οι οποίες είναι σαφώς δυσκολότερες, εν συγκρίσει με αυτή του Kante.

Δείτε τον Ricardo Oliveira εν… δράσει

Δείτε τον Julio Cruz εν… δράσει

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης