Τη νίκη – πρόκριση κόντρα στην Ξάνθη πανηγύρισε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο επαναληπτικό παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησαν 3-0 της Ξάνθης και πέρασαν στους «4» του θεσμού.

Οι Κάμπορα (17’), Αντού (23’) και Κόκε (69’) σημείωσαν τα γκολ του Άρη, ο οποίος στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος-Καβάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο 25λεπτο πίεσε πάρα πολύ την άμυνα της Ξάνθης. Μάλιστα, η πίεση του επέφερε νωρίς… καρπούς. Στο 17’ ο Νέτο επιχείρησε το σουτ, ο Λυμπερόπουλο απέκρουσε ασταθώς και ο Κάμπορα που έγινε αποδέκτης της μπάλας άνοιξε το σκορ.

Στο 23’ μετά από το εκπληκτικό γέμισμα του Κάλβο στο ύψος του πέναλτι, ο Αντού μόνος απέναντι στον Λυμπερόπουλο δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη, μετατρέποντας τον επαναληπτικό σε παράσταση για ένα ρόλο.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης έχασε νέα ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως ο Κάλβο έστειλε τη μπάλα άουτ. Από την πλευρά της η Ξάνθη απείλησε μόλις μια φορά στο παιχνίδι με τον Μπούγκα να αναγκάζει τον Σηφάκη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό 3-0 «γράφθηκε» στο 65ο λεπτό, όταν, μετά το λάθος του Τζιωρτζόπουλου, ο Κάμπορα πάσαρε στον αμαρκάριστο Κόκε, ο οποίος πλάσαρε σωστά και διεύρυνε το σκορ για τους γηπεδούχους (3-0).

Στο 87’ ο Χαβίτο έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως απέναντι σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λουτσιάνο, με φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη.

Κίτρινες κάρτες: Μπέρτος, Νέτο

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο Γκιάρο, Αράνο, Πρίττας, Φερνάντες (60’ Ναφτί), Κάλβο, Αντού (66’ Χαβίτο), Κόκε (76’ Τζόνσον), Κάμπορα.

Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στρμπα, Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Μάριτς, Βασιλακάκης, Κιντάνα (58’ Ζίεντσουκ), Μαρσελίνιο, Μπούγκα (67’ Λουτσιάνο), Έλινγκτον (46’ Σουάνης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης