Πίκρα, κατήφεια, απογοήτευση… Αυτά τα τρία συναισθήματα κυριαρχούσαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τους «8» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι, αν και έδειχναν να έχουν… αγκαλιάσει την πρόκριση για τα προημιτελικά, τέθηκαν εκτός διοργάνωσης, καθώς τα λάθη τους στο… εφιαλτικό τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα-ρεβάνς με τη Μέταλιστ στο «Καραϊσκάκη» και η ατυχία τους έφεραν την ήττα με 2-1, η οποία σήμανε τον αποκλεισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, χρόνος για… δάκρυα δεν υπάρχει στο λιμάνι, καθώς οι Πειραιώτες οφείλουν να ανασυνταχθούν και να κοιτάξουν μπροστά και να ρίξουν το βάρος τους στους δύο εγχώριους στόχους: την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Μάλιστα, το πρώτο περνά την Κυριακή από το ΟΑΚΑ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι», αν δεν χάσουν κι ακόμη περισσότερο αν νικήσουν τον Παναθηναϊκό, αγκαλιάζουν τον τίτλο. Αντίθετα, μία ενδεχόμενη ήττα θα βάλει και πάλι στο παιχνίδι του τίτλου το «τριφύλλι», μετατρέποντας έτσι σε θρίλερ τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Super League.

Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το τέλος του αγώνα με τη Μέταλιστ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε στα αποδυτήρια, στέλνοντας μήνυμα ανασύνταξης στους παίκτες: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι, κοιτάμε μπροστά, έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Προέχει να ηρεμήσετε, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή και πρέπει να το κερδίσετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν να μην έφτανε στους Πειραιώτες ο αποκλεισμός από το Europa League, στο ματς με τη Μέταλιστ αποχώρησαν με πρόβλημα τραυματισμών δύο από τους σημαντικότερους παίκτες τους. Ο λόγος για τους Μανιάτη και Ιμπαγάσα.

Ο «Κάνιο» αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στη γάμπα και υπάρχει ανησυχία για θλάση. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά εκτιμάται πως είναι απίθανο να παίξει την Κυριακή.

Όσο για τον Μανιάτη, ο οποίος επίσης έφυγε από τον αγώνα με πρόβλημα στον τετρακέφαλο, δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό και υπάρχουν ελπίδες να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης