Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Top-16 της Ευρωλίγκα και να βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στους «8», όμως ο Λίνας Κλέιζα πιστεύει πως η ομάδα έχει αρκετή δουλειά μπροστά της.

Ο Λιθουανός, με δηλώσεις του στο «wind.com.gr», είπε πως στόχος του Ολυμπιακού είναι πετύχει το απόλυτο στο Top-16 και να πάρει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα. Τι άλλαξε στο ημίχρονο;
«Τίποτα δεν άλλαξε. Απλά, στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με το ίδιο πάθος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και έτσι ήρθε μια πολύ εύκολη νίκη. Το ζητούμενο είναι να παίζεις με την ίδια ένταση και στα σαράντα λεπτά της αναμέτρησης και στον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης. Τέτοια παιχνίδια απαιτούν το 110% από κάθε έναν από εμάς και αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Η νίκη κόντρα στην Χίμκι ήταν ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση;
«Κάθε νίκη σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου. Σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν αγωνίζεσαι, οπότε και αυτή η κόντρα στην Χίμκι μας έφερε ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας».

Και αυτός είναι ο στόχος στην επόμενη φάση;

«Όχι μόνο η πρόκριση στην επόμενη φάση, ούτε το να τερματίσουμε απλά πρώτοι, αλλά και να κάνουμε το απόλυτο στο Top-16. Πολλοί θεωρούν πως δεν παίζει ρόλο αν θα έχεις 6-0, 5-1 ή 4-2, φτάνει να τερματίσεις πρώτος. Δεν το βλέπω έτσι, όμως, εγώ. Θα πρέπει να κάνουμε το απόλυτο. Δεν πρέπει να δίνεις σε κανέναν αντίπαλο το δικαίωμα να σε αμφισβητεί. Ούτε καν σε φιλικό παιχνίδι. Θέλουμε να τελειώσουμε αυτή τη φάση χωρίς ήττα».

Την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι, αυτήν τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στο Μαρούσι. Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, για να πάρει τη νίκη;

«Να παίξουμε όπως κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Με πάθος, συγκέντρωση και μεγάλη ένταση. Το Μαρούσι είναι σε εκπληκτική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη. Εκείνοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οπότε αυτό τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους».

Δείτε φάσεις από το χτεσινό ματς του Ολυμπιακού με την Χίμκι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης