«Κόκκινη κάρτα σε ρατσισμό και βία»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 14:10
«Κόκκινη κάρτα σε ρατσισμό και βία»
Ενεργή συμμετοχή για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της βίας θα έχει η Σούπερ Λιγκ. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος σε συνεργασία με την UEFA και την FARE (Football Against Racism in Europe) θα ενημερώσει τους φιλάθλους και στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, θα διανεμηθούν κόκκινες κάρτες σε όλα τα γήπεδα με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό! Κόκκινη κάρτα στη βία».

Ακόμα, όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά και τα παιδιά μεταναστών που θα τους συνοδεύουν κατά την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, θα φορούν πολύχρωμα μπλουζάκια με μηνύματα κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας.

«Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στηρίζει αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Λέμε όχι στο ρατσισμό και στη βία, στηρίζουμε την προσπάθεια της UEFA και της FARE», δήλωσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Νίκος Θανόπουλος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 14:47