Για την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FΙΝΑ, που διεξήχθη στη Βραζιλία και την Αργεντινή και κέρδισε δύο πρωτιές, μίλησε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για την εμπειρία του εκεί, αποκάλυψε ότι ο κόσμος τον φώναζε champion, ενώ αναφέρθηκε και στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας κολυμβητής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν είναι φαβορί για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: «Η λέξη φαβορί δεν μου αρέσει, σίγουρα όμως είμαι σε μία τέτοια τροχιά., στην τροχιά του μεταλλίου. Θέλω να ξεχάσω ό,τι έχω κάνει πριν και να σκέφτομαι μόνο μπροστά. Μόνο έτσι, θα μπορέσω να κάνω σωστά προπόνηση».

Για το πρόγραμμα που έχει στο επόμενο εξάμηνο: «Σε αυτούς τους μήνες έχω μόνο προπόνηση. Αυτός είναι ο στόχος, να μπορώ να κάνω σωστά προετοιμασία. Ενδιάμεσα όμως θα δώσω και κάποιους αγώνες, λογικά παγκόσμια Κύπελλα, στο Ισραήλ και στο Μεξικό.

Για τις συνθήκες και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου στη Βραζιλία και την Αργεντινή:
«Οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και στους δύο αγώνες. Για αυτό με ευχαριστεί το γεγονός ότι τα κατάφερα και στους δύο. Δείχνει ότι η προπόνηση λειτουργεί και θα συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Είχε και πολύ καλούς αθλητές, οπότε τα δείγματα ήταν αρκετά αντικειμενικά».

Για την αντιμετώπιση που είχε από τον κόσμο και τους άλλους αθλητές:
«Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, πολλοί ήξεραν τι είχα κάνει στο Παγκόσμιο στη Σαγκάη. Και δεν μιλάω για αθλητές αλλά για τον κόσμο που είχε έρθει για να μας δει. Χαρακτηριστικά, έλεγαν “champion” στα ισπανικά και στα πορτογαλικά, ανάλογα στην χώρα που βρισκόμουν. Όσον αφορά στου αθλητές, δεν έλεγαν κάτι, βλέπουν την κατάσταση περισσότερο χιουμοριστικά παρά εχθρικά».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης