Στο… στείρο 0-0 έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό, σε ένα ματς που η ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 40’, λόγω αποβολής του Όμο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο μέρος προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Ελευθερόπουλου. Από τη μεριά του ο Πανιώνιος στο 35’ με τον Ρόβα και στο 37’ με τον Ριέρα απείλησε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν στο 40’, όταν ο Όμο του Πανιώνιου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, αφού χτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Ηπείρου, που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να πετύχει το γκολ, όμως στην τελική προσπάθεια δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ελευθερόπουλου.

Ο Πανιώνιος σε μία αντεπίθεση, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, έχασε την ευκαιρία του αγώνα να σκοράρει, όταν ο Σιόβας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 0-0 (Νova 2)

Γκολ: –

Κίτρινες κάρτες: Γουνδουλάκης, Κβιρκβέλια, Κούτσι, Τσότσαλιτς, Σιόβας

Κόκκινες κάρτες: 40′ Όμο

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Λίλα, Κεϊτά (64′ Μπακαγιόκο), Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (81′ Τζάνης), Μπεσέρα (64′ Ζαϊρί), Μπακαγιόκο.

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Ρόκας, Κουμορτζί, Σιόβας, Γουνδουλάκης (65′ Σάμαρης), Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Κούτσι (89′ Αυλωνίτης), Ριέρα (83′ Σκέμπρι).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Τάκης Λεμονής: «Δεν ξεκινήσαμε καλά και οι δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε νευρικό παιχνίδι. Επηρέασε σ’ αυτό και ο δυνατός αέρας. Στο γήπεδο είδατε ότι γλιστρούσαν εύκολα οι παίκτες. Όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές, αμυντικά συμπεριφερθήκαμε σωστά και πρέπει να πω ότι ήταν σημαντική η συνεισφορά του Κούτσι που γύρισε πολλές φορές πίσω να βοηθήσει τα μαρκαρίσματα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε γκολ στο δεύτερο μέρος γιατί ο ΠΑΣ είχε το άγχος να βγει στην επίθεση και να ρισκάρει. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί σε κάποιες φάσεις που είχαμε. Γενικά κάναμε καλή προσπάθεια. Ο ένας πόντος δεν είναι άσχημος. Αν είχαμε 11 παίκτες και στα 90 λεπτά θα ζητούσαμε περισσότερο. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα που είναι επικίνδυνη επιθετικά. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και αλλαγές, όπως για παράδειγμα ο Ζαϊρί που ήταν στον πάγκο. Αυτό που κάναμε και δυσκολέψαμε τον ΠΑΣ ήταν η πίεση στα χαφ και τον αναγκάσαμε να παίξει με βαθιές μπαλιές από τα στόπερ. Πάμε καλύτερα εκτός έδρας όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, αλλά δεν συμβαδίζουν πάντα με την εμφάνισή μας, όμως. Ήταν θέμα στιγμών και πληρώσαμε κάποια λάθη σε εντός έδρας ματς. Σημασία έχει να παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο πάντα».

Στεφάν Ντεμόλ: «Ξέραμε από πριν ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ο λόγος είναι ότι ο Πανιώνιος είναι ποιοτική ομάδα. Είχε κερδίσει δύο εκτός έδρας ματς με Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε στην έδρα μας, αλλά δεν έπρεπε να θεωρήσουμε ότι ο Πανιώνιος είναι μικρή ομάδα και έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ ότι προσπαθήσαμε, αλλά αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουμε και ξεκινήσαμε και στο δεύτερο καλά ασκώντας πίεση στα αντίπαλα καρέ και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο πιο επιθετικά γινόταν. Ίσως θα έπρεπε να παίξουμε περισσότερα από τα άκρα για να δημιουργήσουμε πιο πολλές ευκαιρίες. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Δεν έπιασαν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Εν κατακλείδι είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε. Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους, γιατί υπό δύσκολες συνθήκες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να δείξουν ότι είναι καλή ομάδα. Δεν είναι δουλειά μου να κριτικάρω τους παίκτες μου στις συνεντεύξεις τύπου, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα να γίνει στην προπόνηση. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται στην έδρα μας. Δεν σκοράραμε, δεν κερδίσαμε. Προερχόμαστε από Β’ Εθνική, δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, οπότε ακόμα και ο 1 βαθμός είναι καλύτερος από κανέναν. Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά η ζωή συνεχίζεται».
 
Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης