Του Θοδωρή Δεσποίνη

Ο Τερματοφύλακας της ομάδας Πόλο της ΑΕΚ Κωνσταντίνος Φλέγκας, αν και μόλις 32 ετών, έχει περγαμηνές βετεράνου του αθλήματος: Συνεχείς χρονιές στην Α1, συμμετοχές σε δύο τελικούς Κυπέλων Ευρώπης και ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρας με μόρφωση, συγκρότηση και ευφράδεια (δικηγόρος γαρ), μίλησε στο zougla.gr για τη φετινή θετική παρουσία της ΑΕΚ στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1. 

«Πώς είδες την πρωτόγνωρη, λόγω της πανδημίας, φετινή σεζόν;»

«Για εμάς τους Πολίστες, τα πράγματα ήταν περίεργα, γιατί χάσαμε την επαφή με το νερό, για πολύ καιρό. Στο πρώτο lockdown, μείναμε εκτός νερού, περισσότερο κι από όσο μένουμε στην καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτό είναι τρομερό για τον οργανισμό ενός αθλητή. Το πρωτάθλημα έγινε όπως μπορούσε να γίνει έτσι ώστε να τελειώσει ομαλά. Η ΚΟΕ δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει τίποτα καλύτερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τι κρατάς από την πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στην Α1;»

«Σαν ομάδα κρατάμε το καλό πλασάρισμα στην 8η θέση. Στα τελευταία ματς θεωρώ ότι είχαμε βρει τον ρυθμό μας και αν υπήρχε δεύτερος γύρος θα είχαμε ανέβει ακόμα ψηλότερα. Μην ξεχνάμε ότι λόγω του lockdown χάσαμε τον Ράτζεν, τον πιο έμπειρο παίχτη της ομάδας. 

«Πώς κατάφερε η ομάδα να μείνει σε τόσο καλή κατάσταση μέσα στο lockdown;» 

«Είναι θέμα χαρακτήρων! Του Προπονητή και των αθλητών. Μείναμε όλοι ενωμένοι γιατί οι συμπαίκτες μου είναι όλοι καλοί αθλητές και καλά παιδιά. Βοήθησε πολύ και ο κύριος Δάνδολος, ο προπονητής μας, γιατί ήταν ανεκτικός και είχε κατανόηση για όλα τα αγωνιστικά και τα εξωαγωνιστικά θέματα που προκύπταν. Τον κο Δάνδολο, τον είχα συμπαίκτη στον Πανιώνιο όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Τον γνωρίζω από μικρό παιδί και αυτό βοηθάει την επικοινωνία μεταξύ μας. Μπορώ να πω ότι παίκτες και προπονητικό τιμ παραμείναμε ως το τέλος μια καλή παρέα».   

«Το να φτάσετε στον τελικό κυπέλου ήταν τεράστια επιτυχία…»

«Ποτέ στην ιστορία δεν συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας μια ομάδα από την πρώτη της χρονιά στην Α1. Όμορφη στιγμή ήταν όταν οι οπαδοί μας, λίγο πριν φτάσουμε στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, σταμάτησαν το πούλμαν και ζητωκραύγασαν για εμάς στη μέση του δρόμου! Σαν αθλητής δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που το έζησα. Η ΑΕΚ έχει κόσμο που διψάει αθλητικά και ελπίζω να έχουμε τους οπαδούς μας στις κερκίδες του χρόνου. 

«Άρα, το τμήμα πόλο της ΑΕΚ έχει μέλλον…»

«Στην ΑΕΚ υπάρχει χαρά και ικανοποίηση για την εφετινή μας παρουσία. Αυτό πιστεύω θα δώσει κίνητρο στην ερασιτεχνική ΑΕΚ να επενδύσει στο τμήμα πόλο. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι η ΑΕΚ ήρθε για να μείνει»

«Περιμένεις κλήση από την Εθνική ομάδα;»

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι να περιμένω. Ήδη στο προολυμπιακό τουρνουά, που η Εθνική κέρδισε την πρόκριση, κλήθηκαν άλλοι τερματοφύλακες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει δείξει τις επιλογές του και αυτές είναι σεβαστές».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης