Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη πήρε η Λάρισα στο «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας 2-0 του Ηρακλή, σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι «βυσσινί» με τη νίκη τους αυτή έφτασαν τους 42 βαθμούς, πέντε πάνω από τον Άρη, κάτι που σημαίνει ότι με τρεις αγωνιστικές που απομένουν είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση της 5ης προνομιούχου θέσης. Τα γκολ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχαν οι Ζουράφσκι (73’) και Τουμέρ Μετίν (83’).

Η περιγραφή του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν δυνατό, με ελάχιστες φάσεις. Από τις δυνατές μονομαχίες η Λάρισα υποχρεώθηκε σε δύο κίτρινες κάρτες, τις οποίες αντίκρισαν οι Ιγκλέσιας και Φωτάκης. Στο 8’ όμως ο Ηρακλής σε μια από τις λίγες φάσεις κατάφερε να σκοράρει με τον Μαρκές, ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα, αφού ο βοηθός υπέδειξε τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ.

Η Λάρισα ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55’ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σαρμιέντο είδε τον Μπαντή να αποκρούει την προσπάθειά του. Ένα λεπτό αργότερα ο Κατσιαρός προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στο τερματοφύλακας της ομάδας του, Κοτσόλη και λίγο έλλειψε να πετύχει αυτογκόλ.

Το σκορ άνοιξε με τον Ζουράφσκι στο 73’, μετά από έξοχη πάσα του Κατσιαρού, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή και σημείωσε το 1-0. Η ΑΕΛ «σφράγισε» τη νίκη στο 83’ με τον Τουμέρ Μετίν να σκοράρει. Ο Τούρκος με αριστερό πλασέ πάνω στην κίνηση νίκησε εκ νέου τον πορτιέρο του «Γηραιού» και έδωσε στην ομάδα του το πολύτιμο «τρίποντο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Ντιέ – Ιγκλέσιας, Φωτάκης

Ηρακλής (Μάκης Κατσαβάκης): Mπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής (82’ Ιωαννίδης), Παπαζαχαρίας, Βούκοβιτς (67’ Γκαρσία), Ντιέ, Παπαστεργιανός, Επστάιν, Κονέ (53’ Αγρίτης), Μάρκες.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (86’ Ιλιτς), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (58’ Τουμέρ Μετίν), Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (+90’ Κυριακίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης