Την αισιοδοξία του πως σε περίπου 10 ημέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση με την εταιρεία η οποία θέλει να επενδύσει στον Άρη, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Libero», ο εκτελεστικός διευθυντής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης.

Ο κ. Κόντης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι θέλουν να την παρουσιάζουν κάποιοι, ενώ, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα λάβει κανονικά φορολογική ενημερότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κόντης:

«Ήμασταν στο εξωτερικό με άτομα της διοίκησης αλλά δε θέλω να πω που ακριβώς. Νομίζω υπάρχουν πράγματα που αν καταλήξουν όπως τα θέλουμε θα είναι καλά για τον Αρη. Αυτή η ιστορία καμιά φορά παίρνει τα όρια του αστείου. Επειδή βλέπω πως αντιμετωπίζονται από τους δημοσιογράφους. Το προχθεσινό ταξίδι αναβλήθηκε λόγω προβλήματος στη μέση και αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συζητήσαμε με κάποιους ανθρώπους και γρήγορα θα ανακοινωθεί η κατάσταση στην οποία καταλήξαμε και είναι αρκετά ευχάριστη για τον Αρη. Δίνω έναν χρονικό ορίζοντα δέκα ημερών» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Εν συνέχεια ανέφερε ότι: «Υπάρχουν ορισμένοι που τους ενδιαφέρει να δημιουργείται σύγχυση. Θυμίζω ότι ο Αρης δεν έχει κληθεί από την ΟΥΕΦΑ να απολογηθεί. Παρ’ όλο που έχουμε αποχή ποδοσφαιριστών τα διαστήματα καθυστέρησης των πληρωμών δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλα όσο ακούγονται. Δεν οφείλονται χρήματα σε όλους, απλά συμπαραστέκονται στους υπόλοιπους. Μαζί τους είμαι, όμως δεν είμαι μαζί τους όταν ο τρόπος διεκδίκησης ξεπερνάει τα όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καιροί είναι δύσκολοι και στο ποδόσφαιρο παραγνωρίζουμε το περιβάλλον που ζούμε, το αφαιρούμε από τη σκέψη μας και νομίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια άλλη κατάσταση. Αυτό είναι λάθος γιατί υπάρχουν κι εκεί προβλήματα. Θυμίζω ότι υπάρχουν 1.100.000 από τον ΟΠΑΠ που δεν τα πήραμε και κάναμε βάσει αυτού τον προγραμματισμό».

Για τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΠ: «Το επόμενο βήμα είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα, το έχουμε συζητήσει στη Λίγκα και το επόμενο βήμα είναι αυτό. Υπάρχουν ομάδες με πρόβλημα και αυτά τα χρήματα είναι μάννα εξ ουρανού. Εμείς κάναμε κάποιες κινήσεις και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να είμαστε πιο άνετοι οικονομικά».

Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στα όσα ακούγονται από ανθρώπους εκτός της ομάδας, ανέφερε: «Δυστυχώς ορισμένοι, είναι πάντα συγκεκριμένοι αυτοί, θέλουν να περνάνε ότι η κατάσταση είναι αόριστα κακή, από την άλλη περνάνε ότι ο κόσμος είναι ο μεγαλομέτοχος και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντύπωση και ότι ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει μια κατάσταση σε όποιο μέγεθος και να είναι. Δυστυχώς όσο μεγάλη και να είναι η Λέσχη με τις ανάγκες που έχουν οι ομάδες χρειάζεται σίγουρα εξωτερική βοήθεια. Ο κόσμος δεν μπορεί να ενισχύσει δεδομένων των άσχημων συνθηκών που βιώνουμε».

Για την φορολογική ενημερότητα, υποστήριξε: «Ο Αρης θα πάρει και την ενημερότητα, η οποία δεν είναι τόσο σημαντική γιατί δε χρωστάει εκατομμύρια όπως άλλες ομάδες και ο Αρης, θα παίξει και στην Ευρώπη και θα πληρώσει και τους ποδοσφαιριστές του και θα πάρει και την άδεια. Ξέρω πως έχει η κατάσταση και γι’ αυτό το λέω με σιγουριά.

Οικονομική ανάγκη ενίσχυσης υπάρχει, το πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι καταστροφολόγοι. Καλώ όλους αυτούς που βγάζουν ανακοινώσεις να φέρουν τα εκατομμύριά τους και να τα βάλουν στον Αρη. Μιλάω για τον κάθε ανεύθυνο που δεν είναι κοντά στον Αρη και μιλάει για πράγματα χωρίς να ξέρει, επικαλείται τον Αρη ότι πάει για διάλυση χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει.

Ακόμα και αν μία στις χίλιες δεν ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία, κάτι το οποίο δεν πιστεύω ότι θα γίνει, και πάλι ο Αρης δεν θα έχει πρόβλημα. Θα είναι δύσκολα αλλά και πάλι με συσπείρωση δεν θα είναι τόσο τραγική η κατάσταση όσο σε άλλες ομάδες».

Για το είδος της συνεργασίας της ΠΑΕ με τους υποψήφιους επενδυτές: «Αν καταλήξουμε εκεί που έχουμε προσανατολιστεί και συμβούν αυτά που πρέπει για να υπάρξει εισροή χρημάτων, τότε προσδιοριζόμαστε για τις επόμενες δέκα μέρες να πούμε πράγματα. Όλοι οι υπόλοιποι που ανησυχούν και δημιουργούν εντυπώσεις δεν βοηθάνε σε τίποτα.

Για το είδος της συνεργασίας δεν θα ήθελα να πω κάτι, γιατί δεν είμαι αξιολογημένος να κάνω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να είναι «συμπαίκτης» με προοπτική για το μέλλον, δεν έχει αποσαφηνιστεί το πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει στο τέλος».

Για το γεγονός ότι ο Αρης δεν έκανε μεταγραφές αλλά και την περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία: «Μεταγραφές δεν κάναμε όχι γιατί δεν είχαμε ενημερότητα. Ο νόμος είναι σαφής δεν το απαγορεύει, απλά χωρίς ενημερότητα δεν μπορείς να βγάλεις το δελτίο του παίκτη. Ο Νάτσο δεν είχε θέμα ενημερότητας, είναι διαδικαστικό από τα έγγραφά του από την ομάδα της Βολιβίας. Δεν έχει εγγραφεί σωστά ΤΜS, όπως είχε γίνει με τον Χαβίτο. Βρισκόμαστε σε φάση που προσπαθεί να λυθεί αυτό το θέμα για να χρησιμοποιηθεί ο παίκτης» και συνέχισε:

«Ο Αρης περίμενε να γίνει η ρύθμιση για τις δόσεις και αναγκαστικά αν δεν γίνει θα δώσει τα χρήματα. Πολλές ομάδες το περίμεναν αυτό. Ο Κόκε δεν ήταν θέμα ενημερότητας. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, όπως το θέμα της διευθέτησης κάποιας οφειλής. Ο Αρης χρωστάει στην εφορία 4-5 εκατομμύρια στην Εφορία, μαζί με το 44 και όλα τα άλλα που είναι ρυθμισμένα».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι υπάρχει ομάδα που έχει κάνει ρύθμιση για 60 δόσεις, ο κ. Κόντης σχολίασε : «Αν υπάρχει ομάδα που έκανε τώρα ρύθμιση για 60 δόσεις της βγάζω το καπέλο, ποια ομάδα είναι; Μπορείτε να μου πείτε; Γιατί εγώ ξέρω ότι τώρα η εφορία δεν κάνει ρυθμίσεις με περισσότερες από 12 δόσεις λόγω της τρόικας, εμείς πάντως ως Άρης και με 24 δόσεις βολευόμαστε. Τώρα που το ακούω πάντως έχω μεγάλη περιέργια να δω αν όντως κάποια ομάδα μπόρεσε να το πετύχει αυτό, λέω να πάω στο υπουργείο οικονομικών και ρωτήσω αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια ομάδα»

Ερωτηθείς για την αναγέννηση του Αρη και την καλή εικόνα που παρουσιάζει: «Η ομάδα έπαθε αυτό που έπρεπε να πάθει από την αρχή και παίζει καλά. Μπήκαν οι παίκτες εκεί που έπρεπε να μπουν και τώρα το σύστημα δουλεύει. Παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο. Ή έχεις μάτι και βλέπεις ή δεν έχει μάτι. Πιστεύω ήταν και θέμα θέσεων και θέμα σχέσεων και θέμα γκρουπ. Έπρεπε να υπάρχει μια ομοιογένεια».

Κλείνοντας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ζήτημα του επενδυτικού ενδιαφέροντος, λέγοντας: «Είμαστε κοντά στο να μπουν χρήματα στην ομάδα. Πολύ κοντά. Αν δεν μπουν τότε θα χρειαστεί να στριμωχτούν κόσμος και παράγοντες για να μην έχουμε πρόβλημα στο τέλος. Η κατάσταση δεν είναι δραματική όπως είναι σε άλλες ομάδες».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης