Κοντονής: «Έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 16:11
Κοντονής: «Έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή»
Η «χρυσή τομή», όσον αφορά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο φαίνεται ότι βρέθηκε, καθώς, από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι θα διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο του άρθρου 15 όπως επιθυμεί η UEFA.

«Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή γιατί από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου. Εάν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν θα το έπαιρνε πίσω».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η ισπανική ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις 16 του μήνα, διότι η κυβέρνηση, που δεν είναι της αριστεράς, αποφάσισε από τα έσοδα της ομοσπονδίας να πηγαίνει στα ταμεία το 4,55%"
Εδώ δεν έχουμε παρέμβαση. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση που κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με εσωτερικά ζητήματα. Εδώ έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά με το πώς κρίνει ο καθένας και πώς επεμβαίνει.

Ας προβληματιστούμε από αυτήν την άποψη και την απόφαση που πήρε η ισπανική βουλή. Βρίσκουμε μια "χρυσή τομή" στα θέματα που έχουμε διαφωνία, μας λέτε ότι κάναμε κωλοτούμπα, που δεν μ' αρέσει να τη χρησιμοποιώ ως λέξη αλλά τη δανείζομαι. Όταν φέρνουμε νομοσχέδια, μας καλείτε να τα αποσύρουμε.

Μας λέτε είναι σωστές οι διατάξεις, αλλά δεν πρέπει να τις ψηφίσουμε για να μην υπάρχει κίνδυνος Grexit, μην ενοχληθεί κανένας. Την ίδια στιγμή εσείς οι ίδιοι μας προτρέπετε να παρέμβουμε σε θέματα εκλογής των διοικητικών οργάνων της ΕΠΟ γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα, που όμως αυτά είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου.

Μας κατηγορείτε ότι το νομοσχέδιο είναι κενό περιεχομένου. Και τα άλλα έχετε ψηφίσει και αυτό δηλώσατε ότι θα υπερψηφίσετε πάρα πολλά άρθρα. Είμαστε σε κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας;

Πράγματι έγινε μια βελτιωτική τροπολογία την τελευταία στιγμή γιατί από χθες είχαμε δηλώσει ότι εννοιολογικά δεν υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά στην κατάργηση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου. Εάν υπήρχε, η κυβέρνηση δεν θα το έπαιρνε πίσω.

Ακούσατε την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες. Δέχονταν την επιβολή προστίμων; Τι έλεγαν για τακτικούς δικαστές; Συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν οριζοντίως και καθέτως Το δεύτερο, αλλά έγινε το πρώτο. Τι ίσχυε μέχρι σήμερα για το αυτοδιοίκητο; Ισχύει ένα απαράδεκτο για την έννομη πολιτική τάξη και το Σύνταγμα καθεστώς αυτονομίας ειδικά της ΕΠΟ. Καταργείται αυτό και αντικαθίσταται με τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 15».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 16:20