Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχων κατά του ντόπινγκ στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου του ισχυρού άνδρα των Αχαιών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα για το οποίο σας κάλεσα είναι η παρέμβαση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και την υγεία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές που η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να καταγγείλει σήμερα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή με έγγραφο που κοινοποίησε το πρωί της Τετάρτης και υπάρχουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα σε όλες τις υφιστάμενες αρχές και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά στον κ. Γερουλάνο, στη Γ.Γ.Α. και προσωπικά στον κ. Μπιτσαξή, στη Σούπερ Λίγκα και προσωπικά στον κ. Παπουτσάκη. Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και προσωπικά στον κ. Πιλάβιο και στη Football League που είναι διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2 ζητεί άμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις των ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών και ΤΑΠ να διενεργηθεί, αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί, αιματολογικός έλεγχος, γιατί εδώ και δύο χρόνια με την εξαφάνιση όλων των υπηρεσιών που διενεργούσαν τους ελέγχους ντόπινγκ, οι παίκτες είναι έρμαια εγκληματιών προπονητών, βοηθών προπονητών, γυμναστών, εργοφυσιολόγων, όσων αφορά τη λήψη ουσιών, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Έχουμε πρωταγωνιστήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια για την καθαρότητα των πρωταθλημάτων, είμαστε αυτοί που καταγγείλαμε τα στημένα παιχνίδια, όταν ακόμα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σιωπούσε. Είμαστε εμείς που στέλναμε έγγραφα στους αθλητικούς δικαστές και λέγαμε τι γίνεται στα πρωταθλήματα. Τώρα έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι, φέτος τα πρωταθλήματα είναι καθαρότερα. Δεν υπάρχουν συμπεριφορές ιδιοκτητών που φαίνεται ότι στήνονται παιχνίδια. Δεν υπάρχουν συμπεριφορές ακραίες διαιτητικών λαθών, υπάρχουν κακοί διαιτητές, αλλά δεν θέλουμε να πούμε ότι είναι στημένοι διαιτητές. Βεβαίως, παραμένουν στη θέση τους οι αθλητικές δικαστές, δεν ξέρω γιατί… Είναι οι αθλητικές δικαστές που έκλειναν τα μάτια τους ή τα αυτιά τους ή έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν αθλητικές εφημερίδες (που είναι υποχρέωσή τους να διαβάζουν), όταν διάβαζαν ότι κάθε Κυριακή ή όλη την εβδομάδα ο ΟΠΑΠ ‘’σφράγιζε’’ παιχνίδια, κάθε Κυριακή γελούσε ο κόσμος με τα στημένα παιχνίδια αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά τελείωσαν.

Όμως, αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε είναι το πολυτιμότερο αγαθό, είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή και υγεία. Αν πραγματικά δεν υπάρχει ανταπόκριση, το επόμενο βήμα της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα είναι να ενημερώσει πρώτα την Εισαγγελία Εφετών Πατρών και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και ακολούθως την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Ελπίζω ότι τουλάχιστον στη Football League και Football League 2 θα έχουμε αιματολογικές εξετάσεις, άμεσα. Δεν θέλω να ταπεινώσω τη σημερινή συνέντευξη με το αγωνιστικό κομμάτι, δεν θέλω να πω ότι πλήττεται και ο υγιής ανταγωνισμός. Όταν εσύ αγωνίζεσαι με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι με καθαρά παιδιά και υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ντοπαρισμένοι σαν άλογα. Και πολλές φορές πρόκειται για παίκτες μεγάλης ηλικίας. Είναι και ανάγκη επιβίωσης».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης