Κούγιας: «Έχει δίκιο ο Εργοτέλης»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 19:35
Κούγιας: «Έχει δίκιο ο Εργοτέλης»

Υπέρ του Εργοτέλη τάχθηκε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον Πανιώνιο, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του Ηρακλείου θα πρέπει να δικαιωθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Athletic Radio:

Για τις κινήσεις του Εργοτέλη, όσον
αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με τον Πανιώνιο: «Όσον αφορά στις νομικές προϋποθέσεις, ο Εργοτέλης έχει δίκιο. Πράγματι, πρέπει να δικαιωθεί. Από εκεί και πέρα, δεν είναι πρώτη φορά που θα παραφραστεί ίσως ο νόμος. Ο κος Τζώτζογλου, που είναι παλιός ιδιοκτήτης, ίσως είναι καλύτερα να σας τα πει εκείνος. Πάντως, ο οποιοσδήποτε, διαβάζοντας ένα άρθρο, μπορεί να καταλάβει τι λέει.

Για το γεγονός πως η Super League κράτησε κρυφή την απόφαση: «Εάν δεν μπορέσεις να έχεις γνώσεις ή δεν είσαι γνώστης τέτοιων καταστάσεων, δεν μπορείς να ξέρεις. Η απόφαση κοινοποιείται στην ΕΠΟ, που από εκεί πρέπει να κοινοποιούνται στην ένωση και στη Super League, η οποία πρέπει να ενημερώνει τους συμμετέχοντες, Η ΕΠΟ φαντάζομαι πως έκανε αυτό που πρέπει, να την κοινοποιήσει δηλαδή στη Super League. Τώρα, τι έκανε η Super League, δεν ξέρω».

Γιατί έχει δίκιο ο Εργοτέλης: «Ο νόμος είναι σαφής. Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Αν ο πρόεδρος της Super League δεν γνωρίζει, όπως και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, φανταστείτε τι γίνεται. Είναι άνθρωποι που τους ελέγχουν απόλυτα. Υπάρχει θέμα ποινικό και δεν γίνεται τίποτα.

Για το ότι δεν ανησυχούν στον Πανιώνιο: «Ο νόμος λέει συγκεκριμένα πράγματα. Ο Πανιώνιος έχει δίκιο πως δεν έχει γίνει ένσταση. Αλλά πώς να κάνεις ένσταση, αν δεν το γνωρίζεις; Εκεί υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην ανησυχεί, γιατί είναι από τις καλομαθημένες ομάδες. Κανονικά έπρεπε η ΕΠΟ να καλέσει τον Πανιώνιο να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή. Όποιος το γνώριζε θα έκανε ένσταση και θα κέρδιζε το παιχνίδι που θα έπαιζε με τον Πανιώνιο».

Για την ομάδα του, την Παναχαϊκή: «Εάν ο νόμος εφαρμοζόταν όπως πέρυσι στην Football League, η Παναχαϊκή θα ήταν πιθανόν ήδη στη Super League. Δεν μπορεί ο νόμος να ερμηνεύεται διαφορετικά για κάποιες ομάδες. Εγώ καταλαβαίνω την πολιτική της ΕΠΟ να κρατήσει κάποιες ιστορικές ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Όμως, ας ισχύσει αυτό για όλους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στη Β` Εθνική δεν είναι ελαστικά τα κριτήρια, όπως λένε».

Για τα πλέι-οφ της Β΄ Εθνικής: «Ο Πλατανιάς θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Θεωρώ πως είμαστε από τα φαβορί για την άνοδο. Η Παναχαϊκή, ο Πιερικός, ο Πλατανιάς και η Καλλιθέα θεωρώ πως θα είναι οι ομάδες στα πλέι οφ. Εμείς έχουμε μια βαριά φανέλα και φιλοδοξούμε στην άνοδο. Έχουμε την αφαίρεση βαθμών και, αν τους είχαμε, ίσως ήμασταν στην πρώτη δυάδα και, αν δεν ήμασταν και είχαμε αυτούς τους βαθμούς, σίγουρα θα μπαίναμε με ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ , η Παναχαϊκή, ο ΠΑΣ, ο Παναιτωλικός, είναι ομάδες με δυναμική, όπως και η Λάρισα φυσικά, και θα έπρεπε να είναι μόνιμα στην Α΄ Εθνική. Αλλιώς παίζεις στην Πάτρα και στην Κρήτη και αλλιώς στην Καλλιθέα και στην Κομοτηνή. Άλλο πόλη 300.000 κατοίκων και άλλο μια 40.000. Αν θέλεις ένα πραγματικό πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρχουν αυτές οι ομάδες. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και, αν δεν είχε αυτά τα προβλήματα, θα ήταν από τους πρωταγωνιστές κάθε χρόνο».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 19:45