Την άποψη, ότι ο Πανιώνιος τη φετινή περίοδο έχει πλήρες ρόστερ και παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν τους Νεοσμυρνιώτες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της «Wind» ο Μπερνάρντ Κουμορτζί.

Ο Γκανέζος μέσος δήλωσε ότι ο Πανιώνιος από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερος, ενώ υπογράμμισε πως οι κόποι του καλοκαιριού αρχίζουν να ανταμείβονται.

Η συνέντευξη του Κουμορτζί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μπερνάρντ, ποιό το σημαντικότερο όφελος της πρόσφατης εκτός έδρας νίκης της ομάδας σου στο πρωτάθλημα;
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, όπως κάθε επιτυχία που σημειώνουμε μακριά από το γήπεδό μας. Την θέλαμε πάρα πολύ, καθώς βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Έχουμε βρει το δρόμο μας κάτι που φαίνεται και στα τελευταία παιχνίδια, όπου σε γενικές γραμμές παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και σχεδόν σε όλα τα πρόσφατα ματς έχουμε νιώσει δικαιωμένοι γι’ αυτό. Είχαμε λίγο άγχος, αλλά φάνηκε πως πιο πολύ μέτρησε η θέλησή μας…».

-Ποια κατά την άποψή σου τα πλεονεκτήματα του Πανιωνίου στη φετινή σεζόν, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;
«Φέτος έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το βλέπαμε και το πιστεύαμε από την αρχή της προετοιμασίας. Βέβαια, δεν μας ήρθαν κάποια πράγματα όπως τα περιμέναμε, όμως, όλα αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Τα αντιμετωπίσαμε με τη σκληρή δουλειά και την επιμονή στις ικανότητές μας. Η ομάδα φέτος διαθέτει καλή ποιότητα και μια εξαιρετική πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Το μόνο που απομένει είναι να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς σκληρής δουλειάς, έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς ως σύνολο. Πιστεύω πως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, από αγώνα σε αγώνα θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι με αποτέλεσμα να μπορούμε να ξεπερνάμε με επιτυχία το κάθε εμπόδιο. Πιστεύω πως ο Πανιώνιος έχει τις απαραίτητες ικανότητες. Ένα ακόμη στοιχείο είναι πως βρίσκουμε λύσεις στο γκολ, κάτι που άρχισε να φαίνεται στα πρόσφατα παιχνίδια. Στην αρχή της περιόδου είχαμε καλή απόδοση, αλλά μας έλειπε η ουσία… Τώρα όμως φαίνεται πως έχουμε ένα ακόμη δυνατό σημείο για να ποντάρουμε…».

-Που πιστεύεις πως μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα σου αυτά τα στοιχεία που τη διακρίνουν;
«Φυσικά και πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Όσο πιο ψηλά γίνεται… Γιατί όχι, να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου. Έχουμε τις ικανότητες για κάτι τέτοιο αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο, διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Όμως, όλα είναι θέμα δουλειάς και μάλιστα σκληρής… Για να έχει μια ομάδα διάρκεια στην καλή της απόδοση πρέπει να δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Δεν πρέπει να νιώσουμε σε κανένα σημείο πως υπάρχουν όρια που δεν μπορούμε να πιάσουμε. Εάν ο Πανιώνιος πιάνει συνεχώς τα όρια που μπορεί πραγματικά, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε απολύτως… Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος που, όμως, με βάση τα δικά μας όρια, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Κατά την άποψή σου έχουν ανέβει και τα όρια του πρωταθλήματος στην Ελλάδα; Πώς βλέπεις το επίπεδο φέτος;
«Είναι αλήθεια πως το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο δύσκολο. Είναι πιο δυνατό και σαφώς νομίζω πως είναι το πιο ανταγωνιστικό και το καλύτερο – ποιοτικά – των τελευταίων τριών χρόνων! Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο και κανέναν εύκολο ματς. Όπως για παράδειγμα ο αγώνας της Κυριακής, όπου αντιμετωπίζουμε την ομάδα που είναι τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα . Εάν δεν προσέχουμε μπορεί να πάθουμε τη μεγαλύτερη ζημιά! Είναι θέμα σοβαρότητας αλλά και μεγάλης προσπάθειας το να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια. Μην νομίζει κανείς μας ότι θα πάρουμε κάτι εύκολα. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς για κανέναν…».

-Τι άλλο θα ήθελες να γευτείς ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου τη φετινή σεζόν; Μήπως σκέφτεσαι και τη συμμετοχή της εθνικής Γκάνας στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου;
«Όχι… Εφόσον αυτή τη στιγμή δεν έχω κληθεί στην εθνική ομάδα, δεν μπορώ να σκέφτομαι τίποτε άλλο από τις υποχρεώσεις μου με τον Πανιώνιο. Εάν στην πορεία μου πουν να πάω στην εθνική, αυτό είναι άλλο θέμα. Τώρα όμως στο μυαλό μου είναι μονάχα ο Πανιώνιος, με τον οποίο έχω πολλά πράγματα να διεκδικήσω τη φετινή σεζόν. Είμαστε σε μια καλή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα δείχνει να έχει βρει το δρόμο της κι εγώ καλούμε να δουλεύω κάθε μέρα και πιο σκληρά έτσι ώστε να βοηθήσω τον Πανιώνιο να κερδίζει ό,τι καλύτερο σε κάθε αγώνα. Τώρα εάν θέλετε να σας πως τι ακριβώς έχω στο μυαλό μου φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, αυτό δεν μπορώ να το κρύψω.. Θέλω να πάρω έναν τίτλο με τον ομάδα μου. Να το προσπαθήσω και να το καταφέρω αυτή τη χρονιά. Το κύπελλο είναι μέσα στις δυνατότητές μας και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε. Το θέλω και θα το προσπαθήσω…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης