Σε μία αποκάλυψη αναφορικά με τη σχέση της οικογένειας του προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Νίκου Τζουλάκη με αυτήν του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη προχώρησε η εφημερίδα «Έθνος». Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι τις δύο οικογένειες συνδέει κουμπαριά από το 2017, με τη συγκεκριμένη είδηση να δίνει άλλη τροπή στη «διαβόητη» υπόθεση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Πριν από δύο ημέρες ο επίσημος ΠΑΟΚ με ανακοίνωση απηύθυνε ένα ξεκάθαρο ερώτημα προς τον Λευτέρη Αυγενάκη: «Αξιότιμε Υπουργέ Αθλητισμού, έχετε ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι ο γιος του Τζουλάκη είναι κουμπάρος με τον αδερφό σας;». Μπορεί εκείνος να παρέμεινε σιωπηλός, όμως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και σιγά – σιγά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με πάσα λεπτομέρεια, ξεδιαλύνοντας το κουβάρι που οδηγεί στην πολυσυζητημένη εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο γιος του Χανιώτη δικαστικού Νίκου Τζουλάκη ήταν κουμπάρος στον γάμο του αδερφού του Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που μαρτυρά τις στενές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο οικογένειας, αφού ο θεσμός της κουμπαριάς (ειδικά στην Κρήτη) κρύβει έντονους συμβολισμούς και αποτελεί σχέση ζωής.

Σχεδόν χρόνια μετά λοιπόν (τέλη Μαΐου 2019), κι ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πια Υφυπουργός Αθλητισμού με δική του πρωτοβουλία, διορίζει από μόνος του τον Νίκο Τζουλάκη ως πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στη θέση του Στέφανου Στεφανόπουλου, ο οποίος παραιτείται στις 22 Μαΐου. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι εδώ υπάρχει κάτι παράνομο. Είναι όμως ηθικό;

Είναι ηθικό να προεδρεύει μιας τέτοιας επιτροπής ένας άνθρωπος που έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με τον νυν Υφυπουργό Αθλητισμού; Δημιουργούνται άμεσοι συνειρμοί αναφορικά με το διαβλητό της διαδικασίας; Υποτίθεται ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητη με την πολιτική, έτσι δεν είναι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά υπήρχε ή όχι υπουργική βούληση στην σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής που εξέτασε την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης; Τα στοιχεία είναι πια αδιάσειστα και δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την οποία ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει πως μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη έχουν διαπράξει κακουργήματα, τα οποία ερευνά ποινικά.

Η κίνηση του Νίκου Τζουλάκη να μην παραιτηθεί για λόγους ευθυξίας από τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι η κουμπαριά της οικογένειας του με αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη δεν αμφισβητείται πια από κανέναν, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερους συνειρμούς και ενισχύει την πεποίθηση του ΠΑΟΚ, ότι η εισήγηση της ΕΕΑ τέμνεται με μία πολιτική απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης