Κούπερ: Τα λόγια πλέον περιττεύουν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 15:20
Κούπερ: Τα λόγια πλέον περιττεύουν
Σε δεύτερη μοίρα περνούν οι αναλύσεις, οι τακτικές και τα συστήματα, όταν το παιχνίδι είναι ντέρμπι «αιωνίων», όπως δήλωσε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο προπονητής των «κίτρινων» ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το σημείο τα λόγια δεν έχουν νόημα και μόνος στόχος είναι η νίκη.

Ο Κούπερ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ματς του πρώτου γύρου, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-1, ενώ μίλησε και για το sold out των εισιτηρίων.

«Έρχεται μια σκληρή περίοδος, η ομάδα μου πρέπει να δείξει αντοχές, καλή ψυχολογική κατάσταση και να ανταποκριθεί. Επομένως αυτή τη στιγμή το να μιλήσει κανείς για τακτική τα λόγια περισσεύουν. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, και η ομάδα μου έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, προετοιμαστήκαμε για όλο το επόμενο διάστημα», είπε ο Κούπερ και συνέχισε:

«Αν θα πρέπει να μιλήσουμε για την αντίπαλη ομάδα, πρόκειται για μια ομάδα δυνατή, ενωμένη, αλλά με βάση την απόδοσή μας μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εγώ είμαι ο προπονητής, θα πρέπει να σκεφτώ και να σχεδιάσω πώς θα ανταπεξέλθει και πρέπει η ομάδα να ανταποκριθεί για να κερδίσουμε αυτό το ματς και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει αυτή τη χρονιά. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πιάσουν το μέγιστο στην απόδοσή τους. Τα λόγια πλέον περιττεύουν, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσουμε, όλα αυτά περί αναλύσεων συστημάτων παιχνιδιών περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ξέρουμε τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα μας, ξέρουμε τη δέσμευση που έχουμε πάρει έναντι των οπαδών μας, να κερδίσουμε και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς που έχουμε να δώσουμε».

Όσο για το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου ο Άρης γνώρισε την ήττα με 4-1 ο Αργεντινός επεσήμανε: «Θέλω να πω επίσης, με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο, ότι υπάρχει στο μυαλό μας και το ματς του πρώτου γύρου, όπου χάσαμε με ένα βαρύ αποτέλεσμα. Σίγουρα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί πάνω από όλα μέσα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου».

Σχετικά με το sold out ο Κούπερ υπογράμμισε: «Θα παίζουμε με έναν παίκτη παραπάνω, ίσως και δύο θα έλεγα, λόγω του κόσμου μας, έχω πληροφορηθεί ότι έγινε sold out, η μόνη λέξη που βρίσκεται στο μυαλό μας είναι η νίκη».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη αμυντική λειτουργία στο πρωτάθλημα, αλλά η δική μου ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στη δική της δουλειά. Σίγουρα βλέπεις να υπάρχουν αρετές και στον αντίπαλο, έτσι όταν έχεις την μπάλα δεν πρέπει να κάνεις δώρα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010, 15:20